AZİZİYE’DE RAMAZAN AYI DOLU DOLU GEÇECEK

Aziziye Belediyesi, ilçenin dört bir tarafında gerçekleştireceği etkinliklerle, Ramazan ayına ayrı bir renk katacak.

31 Temmuz 2011 Pazar 14:21
AZİZİYE’DE RAMAZAN AYI DOLU DOLU GEÇECEK
Mahalle statüsündeki köylerde her gün iftardan önce mobil sahne ile orta oyunu, meddah hikayeleri, Hacivat-Karagöz ve Palyaçolarla geçmişe bir yolculuk yaptıracak olan belediye, iftardan sonra teravihe kadar da Dadaş’ın Gönül Sesi ekibinin müzik ziyafetiyle vatandaşları coşturacak.
Ilıca ve Dadaşkent’te Ramazan ayı içerisinde iki büyük etkinlik düzenleyecek olan belediye, Sanat Müziği ve Halk Müziği ziyafeti sunacak. Semazen gösterisi, ney ve şiir dinletisinin yanında katılımcılara, lokma tatlısı, Osmanlı macunu ikramında bulunulacak.
Geçtiğimiz yıl ilçe merkezinde AK Parti Aziziye İlçe Kadın Kolları tarafından hazırlanan yemeklerle vatandaşların evlerine konuk olan Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, bu yıl da ilçeye bağlı mahalle statüsündeki 20 köyde her gün bir ailenin iftar sofrasına konuk olacak.
Aziziye Belediyesi kurduğu hayır köprüsüyle ilçede yaklaşık 4 bin vatandaşa gıda yardımında bulunacak.

MANEVİ HAZZINI BİRLİKTE TADACAĞIZ
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Ramazan ayının Erzurum’da farklı bir iklim ve atmosferde idrak edildiğini ifade ederek, “Bölgemizde her zaman varlığını koruyan sosyal dayanışma ve toplumsal kaynaşma Ramazan ayında en doruk noktaya ulaşmaktadır. Halkımızın milli ve dini hassasiyeti, bu manevi iklime ayrı bir tat ve renk katmaktadır. Bu mübarek ayın manevi hazzını yaşamak adına belediye olarak bir takım etkinlikler düzenleyeceğiz.” diye konuştu.

SOSYAL BELEDİYECİLİK ATILIMI
Sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın en yoğun yaşandığı ay olan Ramazan’da sosyal belediyeciliğe de yoğunlaşacaklarını kaydeden Başkan Cengiz, “Muhtarlarımız ve ekiplerimiz aracılığıyla ilçemizdeki ihtiyaç sahiplerinin tespitini yaptık. İşadamlarımızla kurduğumuz hayır köprüsü sayesinde ihtiyaçlı vatandaşlarımızın evlerine kadar yardım paketlerini ulaştıracağız. İnsanımızı mutlu etmek, onların dertleriyle dertlenmek ve sevinçlerini paylaşmak bizlerin asli görevidir. Ramazan ayında da halkımızın mutluluğu için elimizden geleni yapacağız.” ifadelerini kullandı.
Başkan Cengiz, mübarek Ramazan Ayı’nın tüm İslam alemi ve insanlığa, sağlık, mutluluk, barış ve huzur getirmesi temennisinde bulunarak sözlerini tamamladı.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.