AZİZİYE’DE “HERKES İÇİN SAĞLIK, HERKES İÇİN SPOR” YÜRÜYÜŞÜ

Erzurum’un Aziziye ilçesinde Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında “Herkes İçin Sağlık, Herkes İçin Spor” yürüyüşü düzenlendi.

03 Ekim 2013 Perşembe 11:42
AZİZİYE’DE “HERKES İÇİN SAĞLIK, HERKES İÇİN SPOR” YÜRÜYÜŞÜ
Aziziye Kaymakamlığı ile Aziziye Belediyesi tarafından organize edilen yürüyüş, Aziziye Belediyesi hizmet binasının da bulunduğu Cahar Dudayev Caddesi’nden başlayarak, Milli Egemenlik Caddesi’nde devam etti, Şehit Onbaşı Ömer Budak Caddesi’nin ardından Bilali Habeş Parkı’nda son buldu. Aziziye Kaymakamı Zafer Öz, Belediye Başkanı Fatih Cengiz, ilçedeki kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve muhtarlar ile öğrenciler de, “Herkes İçin Sağlık, Herkes İçin Spor” armalı tişört ve şapkalar ile dövizler taşıyarak yürüyüşe katıldılar. Dev Türk Bayrağının arkasında yürüyen, yönetici, bürokrat ve öğrencilere işyerlerindeki esnaflar ve evlerinin balkonundaki vatandaşlar alkışlarıyla destek verdiler. 

ÖZ: SAĞLIKLI BİREYLER İÇİN SPOR ÖNEMLİ

Aziziye Kaymakamı Zafer Öz yaptığı açıklamada, sağlıklı bireylerin yetişmesi için sporun önemine vurgu yaptı. “Toplumların, gelişen ve sürekli yeni dünya düzeni içerisindeki yerlerini alabilmeleri o alanlardaki gelişmelere ve değişmelere ayak uydurabilmelerine bağlıdır.” diyen Öz, “Devletler, sanayi, ekonomi ve teknoloji alanında ne kadar gelişirse gelişsin barındırdığı milletlerin bedensel ve ruhsal yapılarını da korumak ve geliştirmek zorundadırlar.” diye konuştu. Kaymakam Zafer Öz, ilçede Aziziye Spor Kulübü Derneği adı altında bir dernek kurulduğunu ve 13 dalda sporcu yetiştirmek için alt yapının oluşturulduğunu da sözlerine ekledi.

CENGİZ: AMAÇ, SPORA OLAN FARKINDALIĞI ARTTIRMAK

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz de, spora olan farkındalığı arttırmak adına güzel bir etkinlik düzenlendiğine vurgu yaparak, herkes için sporun gerekli olduğunu ve bu tür etkinliklerin sağlıklı nesillerin yetişmesi adına önemli olduğunu kaydetti. Aziziye Belediyesi’nin sportif faaliyetlere büyük önem verdiğinin altını çizen Başkan Cengiz, belediye bünyesinde amatör bir spor kulübünün faaliyet gösterdiğini, yine yaz sezonunda futbol okulu ve çeşitli branşlarda kurslar açarak geleceğin sporcularının yetişmesine vesile olduklarını vurguladı. Belediyenin iki yıl önce ilçeye 500 kişilik bir spor salonu kazandırdığını da hatırlatan Başkan Cengiz, 13 farklı branşta sporun yapılabildiği salonun ilçede önemli bir ihtiyaca cevap verdiğini ifade etti.

Bu arada, Bilali Habeş Parkı’na Aziziye Belediyesince yerleştirilen kondisyon aletlerinde spor yapan Kaymakam Öz ve Başkan Cengiz, tüm ilçe sakinlerini spor yapmaya davet ettiler.

Öte yandan Aziziye Belediyesi hizmet binasının önünde davul zurna eşliğinde, bar gösterisiyle başlayan yürüyüş, Bilali Habeş Parkı’nda da aynı gösteri ve hançer barı ile son buldu. Burada minik karateciler de hocaları eşliğinde bir gösteri sundu.


Editör

Son Güncelleme: 03.10.2013 11:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.