AZİZİYE’DE ‘HAYIR KÖPRÜSÜ’ İLE YÜZLER GÜLÜYOR

Aziziye Belediye Başkan Fatih Cengiz, geleneksel ‘hayır köprüsü’ ziyaretlerini sürdürüyor.

22 Haziran 2013 Cumartesi 22:40
AZİZİYE’DE ‘HAYIR KÖPRÜSÜ’ İLE YÜZLER GÜLÜYOR
Aziziye Belediyesi geleneksel hale getirdiği ‘Hayır Köprüsü’ projesini sürdürüyor. Belediye, ilçede zenginden topladığı yardımları ihtiyaçlı vatandaşlara ulaştırarak, zenginle fakir arasında kurduğu ‘hayır köprüsü’yle ilçede sosyal yardımlaşmanın canlanmasına da katkı sunuyor.
Bölgede özel bir ekip kurarak, zabıta ve muhtarlar aracılığıyla ihtiyaçlı vatandaşların envanterini çıkaran Aziziye Belediyesi, Ramazan ayı öncesi yaklaşık 4 bin vatandaşa gıda yardımında bulunmayı hedefliyor.
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, “Zor şartlar altında fedakarlık örneği sergileyerek, Erzurumlu’ya istihdam sağlayan, şehir insanına iş ve aş imkanı sunan her yatırımcı bizim başımızın tacıdır.” dedi.
Bölgedeki yatırımcı ve işadamlarını ziyaret eden Başkan Cengiz, görüş alış verişinde bulunuyor. Şehrin geri kalmışlık zincirini üretim ve istihdamla kırabileceğini ifade eden Başkan Cengiz, bu noktada bölgede yatırım yapan iş adamlarına da destek olma konusunda çaba sarfettiklerini belirtti.
YATIRIMCILARLA İŞBİRLİĞİ VE DAYANIŞMA İÇERİSİNDEYİZ
Bölgedeki işadamlarıyla da sürekli işbirliği ve dayanışma içerisinde olduklarının altını çizen Başkan Cengiz, “Şehirlerin gelişmesinde ve kalkınmasında yerel yönetimlerin üstlendiği sorumluluğun başında yatırımcı ve müteşebbislerin önünü açmak ve onlara destek olmak gelmektedir. Aziziye Belediyesi olarak, ilçemizde yoksulluğun ve işsizliğin önlenmesi başta olmak üzere, ilçenin çekim merkezi haline gelmesi noktasında ciddi çalışmalarımız oluyor. Biz yapacağımız çalışmalarda toplumumuzun her kesimiyle istişare ettiğimiz gibi, kalkınmanın temel dinamikleri olan işadamlarımızla da fikir paylaşımı ve işbirliği noktasında istişare ediyoruz. İşadamlarımızla güzel bir işbirliği ve gönül köprüsü kurarak, ilçemizi gözde bir turizm ve çekim merkezi haline getirmek için çalışıyoruz. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalar ve halkımızdan gördüğümüz destek yarınlara daha umutla bakmamıza vesile oluyor. Bölgedeki yatırımcılar, sevdaları ve hayalleriyle ufuk açmış ve bölgemize ciddi katkı sunmuşlardır.” ifadelerini kullandı.
İŞADAMLARINA TEŞEKKÜR
Sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın doruk noktası olan Ramazan ayında yapılan yardımlarda işadamlarının da büyük katkı sunduğunu belirten Başkan Cengiz, “Farklı bir iklimde idrak edilen Ramazan ayında, titiz bir çalışma sonucu tespit ettiğimiz ihtiyaçlı aileleri hayırsever işadamlarımızın destekleriyle sevindiriyoruz. Zengin ile fakir arasında kurduğumuz ‘hayır köprüsü’ sayesinde 4 bin civarında vatandaşımıza gıda yardımında bulunacağız. Destek olan hayırseverlere ilçe sakinleri adına teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
ERGÜNEY: HAYIRLI BİR PROJE
Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Ergüney de, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Aziziye Belediyesi’nin hayır köprüsü projesini çok anlamlı bulduğuna vurgu yaparak, “Bu yardımlar yapmak aslında bir lütuf değil, mecburiyettir. Sosyal devlet ilkesinin, sosyal belediyecilik anlayışının gereği budur. Bu yardımlar da işadamlarımızın asli görevidir. Aziziye Belediyesi’ni bu anlamlı girişiminden dolayı yürekten kutluyorum.” ifadelerini kullandı.
Başkan Yardımcısı Hadi Zaimoğlu’nun da katıldığı ziyaretlerde işadamları mutluluklarını dile getirerek, hayır köprüsü gibi hayırlı bir işin altına imza atan Başkan Cengiz’e teşekkür ettiler.
ZİYARET EDİLEN FİRMALAR
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, hayır köprüsü projesi kapsamında şu firmaları ziyaret etti: “OSB Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Ergüney, TEMA, Korkmaz Şirketler Grubu, Bayramoğlu Yem, Beşler Un ve Yem, Birlik Un, Çoban Itriyat, Babacan Kuruyemiş, Zeki Pazarlama, Zirve Gıda, Sezerler İnşaat, Doğan Ticaret, Sırmacı Petrol…
Öte yandan bu ziyaretlerin Ramazan ayına kadar da süreceği öğrenildi.

Editör

Son Güncelleme: 22.06.2013 22:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
aygül yımaz 2013-06-23 00:34:59

fatih başkanımızı bu güzel çalışmalarından dolayı kutluyorum. her zaman çok güzel işlere imza attığını biliyoruz.