AZİZİYE'DE FESTİVAL COŞKUSU

Aziziye ilçesine bağlı Toprakkale Nahiyesi'nde düzenlenen 3. Aziziye Ovacık Şenlikleri renkli görüntülere sahne oldu.

09 Temmuz 2012 Pazartesi 16:18
AZİZİYE'DE FESTİVAL COŞKUSU
AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, Aziziye Kaymakamı Turgay Ünsal, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz ile Ovacık Nahiyesi'ne bağlı köy muhtarlarının düzenlediği şenliklerin ana sponsoru Kerim İz Demir A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Güzeltepe oldu..
Şenliklere, AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, Erzurum Vali Yardımcısı Özgür Arslan, Başbakanlık Müşaviri Muharrem Çığlık, Aziziye Kaymakam Vekili ve Aşkale Kaymakamı Asalet Karabulut, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, İspir Belediye Başkanı Osman Çakır, Pazaryolu Belediye Başkanı Recep Kaplan, İspir-Çamlıkaya Belediye Başkanı Nihat Türker, AK Parti Aziziye İlçe Başkanı Ahmet Gül, İl Kadın Kolları Başkanı Hilal Demir, kurum yöneticileri, Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen Erzurum dernek başkanları ve vatandaşlar katıldı.

ALLAH BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ BOZMASIN
Şenlikte bir konuşma yapan Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, üçüncüsü düzenlenen şenliklerin daha coşkulu ve heyecanlı bir şekilde geçtiğine dikkat çekerek, "Üç yıl önce Milletvekilimiz Fazilet Dağcı Çığlık ve eşi Muharrem Çığlık'ın önerisiyle startı verdik. Bu coşkuyu ve kalabalığı gördükçe heyecanımız daha da artıyor. Gelecek yıllarda daha zengin ve dolu dolu etkinlikler düzenlemek için üzerimize düşeni yapacağız. Şenlikler, bizim birlik ve beraberliğimizi pekiştiren önemli organizasyonlardır. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Bu şenlikler aynı zamanda bölgemizin tanıtımına ve gelişimine katkı sunmakta ve ilçemize daha güzel bir imaj kazandırmaktadır." dedi.
Aşkale Kaymakamı ve Aziziye Kaymakam Vekili Asalet Karabulut ise, şenliklerin önemine işaret ederek, üçüncüsü düzenlenen Ovacık şenliklerinin artık geleneksel hale getirildiğini görmekten mutluluk duyduğunu ifade etti.
Erzurum Vali Yardımcısı Özgür Arslan da, şenliklerin birlik ve beraberliğin pekişmesine vesile olduğunu söyledi. Aslan, “Erzurum ve gurbetteki dadaşların tanışmasına ve kaynaşmasına vesile olmak, genç kuşakların ata yurtlarını görmesine, topraklarına sahip çıkması ve bunların yanında güzel bir yaz gününde hoşça vakit geçirmelerini sağlamak adına düzenlenen bu etkinliği oldukça anlamlı buluyorum. Şenliğe Türkiye’nin dört bir yanından gelen Erzurum sevdalılarına da yürekten teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

ÇIĞLIK: 35 KÖYÜN BİRARAYA GELMESİ KOLAY İŞ DEĞİL
AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, 3’üncüsüsü düzenlenen Aziziye Ovacık Şenlikleri’nin hayırlara vesile olmasını diledi. Festival düzenlemenin, organize etmenin kolay iş olmadığının altını çizen Çığlık, “35 köy halkı bir araya geldi. 35 köyden Türkiye’nin dört bir yanına yayılmış Erzurumlular bir araya geldi. Burada hep birlikte bu güzel atmosferde, bu güzel havayı soluyoruz. Organize olarak bir araya gelen 35 köy muhtarımıza, Aziziye Belediye Başkanımıza ve Kaymakamımıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Milletvekili Çığlık, konuşmasında 35 köyün isimlerini tek tek sayarak ‘hoşgeldiniz’ dedi ve şenliğin bölgenin dokusuna uygun şekilde yapılmasından dolayı mutluluğunu dile getirdi.
Şenlikte protokol üyelerine cağ kebap ile kadayıf dolması ikram edildi.
Şenlikte sahne alan sanatçılar, seslendirdikleri birbirinden güzel şarkılarla katılımcılara doyumsuz anlar yaşattılar. Vatandaşlar türküler eşliğinde halay çekerek, gönüllerince eğlenirken, halk oyunları ekibinin gösterisi büyük takdir topladı.
Türkülerle halay çeken vatandaşlara Başkan Cengiz de zaman zaman eşlik etti.
Festivalde, çuval, yumurta ve buzağı yarışması düzenlenirken, dereceye girenlere ödülleri verildi.
Milletvekili Çığlık ve Başkan Cengiz, daha sonra organizasyon komitesinde yer alan muhtarların kurdukları çadırları tek tek ziyaret ederek, vatandaşlarla sohbet etti, talep ve beklentilerini dinlediler.
Bölge halkı Milletvekili Çığlık ile Başkan Cengiz’e büyük ilgi gösterdiler.

Editör

Son Güncelleme: 10.07.2012 11:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.