AZİZİYE’DE AŞIKLIK GELENEĞİ YAŞATILIYOR

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, yaşadıkları toplumun sözcüleri olan aşıkların ve aşıklık geleneğinin sahiplenilmesi, yaşatılması, gelecek kuşaklara aktarılması gereken önemli bir kültür olduğunu ifade etti.

04 Mart 2013 Pazartesi 14:01
 AZİZİYE’DE AŞIKLIK GELENEĞİ YAŞATILIYOR
Aziziye ilçesinin Ilıca semtinde bir kahvehanede düzenlenen Aşıklar gecesine katılan Başkan Cengiz, vatandaşlarla birlikte aşıkları dinledi.

Erzurumlu aşıklar İsrafil Taştan ile Sıtkı Eminoğlu’nun sahne aldığı gece renkli görüntülere sahne oldu. Kahvehaneyi dolduran vatandaşlar, yudumlanan çaylar eşliğinde aşıkların deyişleri ile zaman zaman hüzünlenirken, atışmalar bölümünde birbirlerine söyledikleri nükteli sözlerle de kahkaha ve alkış rüzgarı estirdiler.

Sazlı-sözlü huzur dolu saatler geçiren vatandaşlar da, programdan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Aşıklar gecesinde bir konuşma yapan Başkan Cengiz, aşıklık geleneğinin Orta Asya’dan süre gelen çok önemli bir kültürel değer olduğunu ifade etti. Aşıkların insanların yüreğine hitap ettiğini hatırlatan Başkan Cengiz, “Onların dillerinden dökülen sözcükler, hepimizin ruh dünyasına hitap ediyor. Onlar deyişleri ve türküleriyle toplumu eğlendirmenin yanında, öğütleriyle de insanları bilgiye yönlendirirler. Belediye olarak sosyal ve kültürel etkinliklere büyük önem verdiğimiz gibi, aşıklık geleneğimizi yaşatmak için de elimizden gayreti sarfediyoruz.” diye konuştu.

Başkan Cengiz, Aşık İsrafil Taştan ile Aşık Sıtkı Eminoğlu’na da yaşattıkları doyumsuz gece için teşekkür etti.

Sazları ve deyişleriyle Başkan Cengiz’e teşekkür eden aşıklar ise, kültürel değerlere ve geleneklere sahip çıkma noktasında gösterdiği çabadan dolayı kutladılar.

Editör

Son Güncelleme: 04.03.2013 14:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.