AZİZİYE, TATLISU İLE KARDEŞ BELEDİYE OLUYOR

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Meclisi’nden bir heyet Aziziye Belediyesi’nin davetlisi olarak Erzurum’a geliyor. Ziyaret kapsamında Aziziye Belediyesi ile KKTC Tatlısu belediyeleri arasında ‘Kardeş Belediye’ protokolü imzalanacak.

08 Mart 2012 Perşembe 17:44
AZİZİYE, TATLISU İLE KARDEŞ BELEDİYE OLUYOR
KKTC İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile Ulusal Birlik Partisi Girne Milletvekili Mehmet Tancer, Güzelyurt Milletvekili Ahmet Çaluda, Maliye Bakanı Müsteşarı Ahmet Havutçu, Tatlısu Belediye Başkanı A. Hayri Orçan ve Erzurumlu olan Meclis Başkanı Özel Kalem Müdürü Gökhan Güler’in katıldığı ziyarete Türkiye’den de Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammed Balta, Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği Başkanı Hikmet Eren, Avrasya Sivil Toplum İşbirliği Derneği Başkanı Kutluhan Yazıcı eşlik edecek.

AZİZİYE-TATLISU KARDEŞ OLUYOR
Cuma günü Erzurum’a gelecek olan KKTC heyeti, Erzurum Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü ve Aziziye Belediyesi ziyaretiyle ilk gün programlarını sonlandıracaklar. Heyetin ikinci gün programı ise, Alaca Şehitliğini ziyaret ile başlayacak. Cumartesi günü öğlede Müceldili Konağı’nda düzenlenecek yemeğin ardından Aziziye Belediyesi ile Tatlısu Belediyesi arasında ‘Kardeş Belediye’ protokolü imzalanacak.
Kış Sporları Tesisleri’ne ziyaretler geçekleştirecek olan KKTC heyeti, ikinci gün gezilerini Ilıca Termal Tesisleri’nde kaplıca keyfi ile sonlandıracaklar. Konuk heyet Pazar günü Erzurum’dan ayrılacak.

CENGİZ: ERZURUM AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR ZİYARET
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, yavru vatandan gelen heyeti Erzurumluluk misafirperverliği ve hoşgörüsüyle ağırlayacaklarını ifade ederek, şehrin tanıtımı açısından önemli bir ziyaret olduğunu söyledi.
Kardeş belediyelerin bilgi, deneyim ve tecrübe paylaşımı açısından oldukça önemli olduğunu kaydeden Başkan Cengiz, “Daha önce İstanbul Pendik Belediyesi ile kardeş belediye olduk ve bunun ciddi şekilde faydalarını gördük, görmeye de devam ediyoruz. Şimdi de yine KKTC Tatlısu Belediyesi ile kardeş belediye protokolü imzalayacağız. Bu da bizim için önemli adımlardan biri olacak.” ifadelerini kullandı.
Öte yandan KKTC Meclisi’nden gelen heyetin Atatürk Üniversitesi mezunu oldukları öğrenildi.

Editör

Son Güncelleme: 08.03.2012 18:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.