AZİZİYE, KAHRAMANLIK DESTANIDIR

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Aziziye Zaferi, şanlı tarihimize altın harflerle yazılan bir kahramanlık destanıdır” dedi.

09 Kasım 2011 Çarşamba 20:53
AZİZİYE, KAHRAMANLIK DESTANIDIR
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Aziziye Zaferi’nin 134’üncü yıldönümünü unutmadı. Tarihe 93 Harbi olarak geçen Aziziye Zaferi’nin 134’üncü yılı dolayısıyla Aziziye Şehitliği’ni ziyaret eden Başkan Küçükler, Nene Hatun başta olmak üzere kahraman Erzurumlulara ait anıt mezarların başında dualar okudu.
Tarihe 93 Harbi olarak geçen Osmanlı-Rus Savaşı’nda, Erzurum’un sadece Aziziye Zaferi’ni elde etmediğini, şehrin aynı zamanda kahramanlık destanlarının yazıldığı bir kent sıfatına kavuştuğunu kaydeden Başkan Küçükler, “8 Kasım gününü 9 Kasım’a bağlayan gece, düşman kuvvetlerince ele geçirilen Aziziye tabyası, kahramanca bir mücadelenin sonucunda zafere tanıklık etmiştir. Yediden yetmişine varıncaya kadar kahraman Dadaşlar, büyük bir cesaret örneği sergileyerek, vatan toprağını düşman istilasından kurtarmış ve bizlere Aziziye Zaferi’ni armağan etmişlerdir” diye konuştu.

BAŞKAN KÜÇÜKLER: AZİZİYE ZAFERİ, KUTLU BİR MÜCADELENİN ADIDIR…
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, açıklamasında şunları kaydetti: “Aziziye Zaferi, Gazi Ahmet Muhtar Paşa, Kurt İsmail Paşa, Bahri Bey, Nene Hatun ve daha nice vatan evladının canlarını ortaya koyarak düşmana karşı giriştikleri vatan savunmasının adıdır. Aziziye Zaferi, kahramanlığın ve vatan sevdasının adıdır. Aziziye Zaferi, Nene Hatun’un ve daha nice analarımızın yavrularını bir kenara bırakıp, düşmanın üzerine yürüdüğü, Miralay Bahri Bey’in; aldığı kurşun yarasını sırf askerin morali bozulmasın diye saklayarak şehit düştüğü; insan gücüyle yerden kaldırılması mümkün olmayan kayaların Hakk’ın izniyle düşman askerinin üzerine yağdırıldığı kutlu bir zaman dilimidir. 8 Kasım’ı 9 Kasım’a bağlayan gecenin sabahında Ayazpaşa Camisi’nin minaresinden yükselen ses, iman dolu yürekleri ve çelik bilekleriyle Dadaşların, vatan toprağını düşman çizmeleri altında ezdirmeyeceklerini tüm dünyaya haykırışı olmuştur.” diye konuştu.

“ÇOCUKLARIMIZI VE GENÇLERİMİZİ TARİH BİLİNCİYLE YETİŞTİRMELİYİZ”
Başkan Küçükler, “Tarihi geçmişimiz hep kahramanlık örnekleriyle dolu. Geçmişimizle ve ecdadımızla ne kadar övünsek, azdır. Bu nedenle çocuklarımızı ve gençlerimizi, tarih bilincine sahip bireyler haline getirmeli, onların da, şanlı geçmişleriyle gurur duymaları ve tarihlerine sahip çıkmalarını sağlamalıyız. Aziziye Zaferi’nin 134’üncü yıldönümünde, toprakları şehit kanlarıyla sulanan Aziziye Tabyası’nda bulunuyor olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Aziziye’de vatan savunmasını yaparken şehit düşen kahraman askerlerimizi ve vatansever Erzurumluları rahmetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.