Aziziye Halk Eğitim Müdürlüğü’nün yeni binası hizmete açıldı

Aziziye Belediyesi’nin tadilatını, çevre düzenlemesini ve kurslarına malzeme teminini gerçekleştirdiği Aziziye Halk Eğitim Müdürlüğü yeni binası yapılan törenle hizmete açıldı.

admin
admin
04 Mayıs 2018 Cuma 15:30
Aziziye Halk Eğitim Müdürlüğü’nün yeni binası hizmete açıldı

Açılışa, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mevlüt Doğan, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, ilçedeki resmi ve özel kurumların amirleri, muhtarlar ve çok sayıda kursiyer katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Aziziye Halk Eğitim Müdürü Harun Ilıcalı, kurum binasında 20 kursta 286 öğrenciye hizmet vereceklerini ve eski kurum binasındaki kurslarla birlikte toplamda 332 kurs açarak 5 bin 13 kursiyer yetiştirdiklerini söyledi.

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, “Açılışını yaptığımız Aziziye Halk Eğitim Müdürlüğü Binası’nın gerçekten maziye dayalı büyük ve uzun bir hikâyesi bulunuyor. Bu binanın açılışını büyük bir gururla yapıyoruz. Aynı zamanda milletin malını millete kazandırmanın onurunu yaşıyoruz. Öncesinde Paralel yapıya ait olan bu bina, 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi sonrası çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) yine milletin hizmetine sunulmak üzere vatandaşlarımızın hizmetine tahsis edilmiştir” şeklinde konuştu.

Başkan Orhan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Belediye olarak üzerinde hassasiyetle durduğumuz en önemli konulardan bir tanesi de bu güzel binanın bir an önce faaliyete geçmesi ve yapılacak tüm çalışmaları organize etmekti. Bu anlamla ekibimizle birlikte üzerimize düşen her şeyi özverili bir şekilde yaptık. Halk Eğitim Müdürlüğü binamız her şeyiyle hazır durumda. Bölgemizde bireysel ve toplumsal ihtiyaçlara uygun olarak kurslar gerçekleştirilecek. Programlar; öğrenme ve öğretme yöntemleri ile ders araç-gereç, bilimsel ve teknolojik gelişmelere, çevrenin ve ülkenin ihtiyaçlarına göre sürekli geliştirilip halkımızın hizmetine sunulacak.”

Halk eğitim müdürlüğü yeni binasında verilecek olan eğitim ve kurs faaliyetlerinin, aynı zamanda ilçede farklı bir sinerji oluşturacağını bildiren Başkan Orhan, “Daha önceleri farklı binalarda hizmet olanağı olarak sunduğumuz Aziziye Meslek Edindirme Kurslarımız da (AZMEK) bu binanın içerisinde faaliyetlerine devam edecek. Özellikle kursların açılması noktasında ve gerekli olan tüm teçhizatın temini noktasında da bize gelen talepleri olumlu şekilde değerlendirdik. Burada eğitim alan vatandaşlarımızın tamamı hem öğrenme noktasında hem de kaliteli zaman geçirmek konusunda önemli bir imkâna kavuşmuş oldular. Hanımlarımız aldıkları eğitimler neticesinde üretim yapıyorlar ve aile ekonomisine katkıda bulunuyorlar. Bizler de bu çalışmalara hem paydaş oluyor hem de destekliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle açılışa katılan tüm misafirlere ve bu güzel eserin ortaya çıkmasında emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mevlüt Doğan ise “Bu binanın vatandaşlarımıza hizmetine sunulmasına katkı sağlayan herkese şükranlarımı sunuyorum. Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de yaklaşık 25 bin vatandaşımıza eğitim ve öğretim hizmeti veriyoruz. Bu kurslar sayesinde insanımızın iş ve beceri sahibi olmalarını sağlıyoruz. Bu kazanımların ekonomik hayata olumlu katkılarını görüyoruz. Kurslarımızın tamamı bilgi ve beceri gelişimi noktasında önemlidir. İnsanımızın eğitilmesi ve istihdam edilmesi noktasında Halk Eğitim Müdürlüklerimize çok iş düşmektedir. Bu kapsamda belediyelerimize de sorumluluğu fazladır. Böylesine güzel ve donanımlı hizmet binasının oluşturulmasında emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Aziziye Selçuklu Mahallesi’nde bulunan kurum binası, 4 giyim atölyesi, 5 el sanatları atölyesi, 3 teorik sınıf, 1 bilgisayar atölyesi, 1 ebru atölyesi, 1 filografi atölyesi ve 1 konferans salonundan oluşuyor.

Açılış, Aziziye Halk Eğitim Müdürlüğü gösteri ekibinin Anadolu’nun çeşitli yörelerine ait halk oyunları gösterimi ve ardından açılan yılsonu sergisinin ziyaretiyle son buldu.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.