AZİZİYE GELİN GİBİ SÜSLENİYOR…

Aziziye Belediyesi ilçeyi ağaç ve çiçeklerle donatıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden temin edilen, süs elması, süs eriği, çınar yapraklı dut ve katalpa gibi görsel güzelliği de olan ağaçlarla ilçeyi donatacak olan belediye, bu alanda çalışmalarına hız verdi.

11 Mayıs 2011 Çarşamba 11:49
AZİZİYE GELİN GİBİ SÜSLENİYOR…

Orman Bölge Müdürlüğü’nden temin edilen sarıçam, mavi ladin, ateş dikeni ve berberis türü ağaçlar ile, 30 bin adet mevsimlik çiçek toprakla buluşturulacak. Sonbahar döneminde de 5 bin adet meilland gülü ile bin 500 adet mavi ladin, batı ladini ve sarıçam diken belediye ekipleri, ilçede kavşak, refüj ve parkları adeta baştan aşağı yeniliyor.

İLÇE, ESTETİK BİR GÖRÜNÜME KAVUŞUYOR
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, ilçeyi görsel açıdan estetik bir görünüme kavuşturmak için çalıştıklarını, özellikle kaldırım ve refüjlere çağdaş bir görünüm kazandıracaklarını belirtti. Hizmetin her alanında etkin bir çalışma performansı sergilediklerini ve hem Dadaşkent, hem de Ilıca’da kaldırımların Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği içerisinde yenileneceğini ifade eden Başkan Cengiz, kaldırım düzenlemeleriyle, ağaç dikimlerinin birlikte yapılacağını kaydederek, örnek caddeler oluşturulacağını kaydetti.

AZİZİYE, YEŞİL ALAN BAKIMINDAN ŞANSLI BİR BÖLGE
Aziziye’nin kişi başına düşen yeşil alan miktarıyla şanslı bir bölge olduğuna vurgu yapan Başkan Cengiz, “Amacımız mevcut yeşil alanları koruyarak, ilçemize daha çağdaş bir görünüm kazandırmaktır. Bunu da gördüğümüz her boş alanı ağaçlandırarak gerçekleştireceğiz. Sonbahar döneminde dikilen meilland gülleri yavaş yavaş açıyor. Ağaçlarla da ilçemiz görsel açıdan daha güzel bir görünüme kavuşacak.” diye konuştu.
Başkan Cengiz, ilçe sakinlerinden dikilen ağaç ve çiçekleri korumalarını istedi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.