AZİZİYE BELEDİYESİ ASLANLAR GİBİ HİZMET ETMİŞTİR

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve personellerle veda yemeğinde bir araya geldi.

17 Mart 2014 Pazartesi 16:29
AZİZİYE BELEDİYESİ ASLANLAR GİBİ HİZMET ETMİŞTİR
Aziziye Belediyesi Ilıca Termal Tesisleri’nde düzenlenen veda yemeğine katılım oldukça yoğundu. 30 Mart’ta görev süresi sona erecek olan Başkan Cengiz, veda yemeğinde yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi. 

Hizmet açısından dolu dolu bir beş yıl geçirdiklerini ifade eden Başkan Cengiz, “Tüm personellerimiz vicdanen müsterih olsun. Biz beş yılda çok önemli hizmetler gerçekleştirdik, önemli projelerin altına imza attık. Bu yaptığımız çalışmalar bizim için çok değerli, çünkü biz bunları yokluk içinde yaptık.” dedi.

EL BİRLİĞİYLE EKİP RUHU İÇERİSİNDE BAŞARDIK

Belediyenin mali yapısına göre önemli hizmetler gerçekleştirildiğinin altını çizen Başkan Cengiz, “5 yıl önce başladığımız hizmet serüvenini sonlandırıyoruz. Geriye dönüp baktığımızda belediyemizin mali yapısına ve bayındırlık hizmetlerine baktığımızda 5 yılda ciddi problemlerin çözüldüğünü görüyoruz. Muhtarlarımızla mahallelerde ihtiyaçları giderme adına el birliğiyle çalıştık. Meclis üyelerimiz karar aşamasında önemli sorumluluk üstlendiler. İşçilerimiz de özveri ve fedakarlık örneği sergileyerek, hep birlikte ilçemize güzel hizmetler sunduk. Dolu dolu beş yıl geçirmiş, hizmet etmemiş insan bırakmamış, hizmet girmemiş sokak bırakmamış bir belediye bırakmanın onuru ve gururu içerisindeyiz. Çok geniş bir coğrafyaya hizmet ettik. Burada hizmet oldukça zordu, ama Allah bereketini lütfetti ve ihsan etti, biz de arkadaşlarımızla, muhtarlarımızla el ele verdik, bölgemizdeki ihtiyaçları giderdik.” diye konuştu.

İLÇEMİZİN DERTLERİYLE DERTLENDİK

Göreve başladığında personelin maaş ve ikramiye alacakları nedeniyle motivasyonunun düştüğünü hatırlatan Başkan Fatih Cengiz, personelin alın terinin kutsallığına inanarak, beş yılda maaşları aksatmadığını ve içeride 50 bin liraya kadar alacağı olan personeline borcu olmayan bir belediye oluşturduklarını kaydetti. Borçlu bir belediye devraldıklarına vurgu yapan Başkan Cengiz, “Mali imkansızlıklar içerisinde hizmet üretmeye gayret ettik. Zaman zaman dizlerimizin bağının çözüldüğü, uykularımızın kaçtığı, çok korktuğumuz dönemler oldu. İnsan eğer ilçesinin sorunlarıyla dertleniyorsa, belediyeyi de bir süre sonra kendi işyeri gibi, çalışanları da kendi çalışanı gibi oluyor. Çünkü onların maaşını dert ediniyorsunuz. Bölgede yaşayan insanların hizmet ihtiyacını dert ediniyorsunuz. Bunlarla ilgili dertlendiğinizde ve parasız da bir belediye devraldığınızda bunları sorun yapıyorsunuz. Gözümüzü kapatıp, Allah’a yaslanıp bir şekilde yürüdük. Beş kuruş paramız yokken, Ilıca’da kapalı spor salonunun ihalesini yaptık. 10 lira bile belediyenin bu salona ayırma şansı yoktu. İhaleyi biz yaptığımız için muhatap da doğal olarak bizdik. Geceleri uykularımızın kaçtığı oldu. Ama formül bulduk ve 4-5 kurumu bir araya getirdik. Ilıca’da çok güzel bir spor salonunu hizmete açtık. Önemli olan dışarıdan kaynak bulup getirmek. Biz yaptığımız bir çok işte bunu başardık. Belediyenin zaten kaynağı yok ki. Zaten para olsa, her şey dört dörtlük olsa yapamayacağınız şey olmaz. Şimdi belediyenin parasıyla mı yapıldı diye dedikodu üretenler var. Bunları algılamakta güçlük çekiyoruz. İlçede 15 ayrı dalda spor yapılıyor, kurslar açılmış 350 genç-çocuk orada sportif faaliyet yapıyorlar. Bu gurur bizim için yeterlidir.” ifadelerini kullandı.

BELDEN AŞAĞI SİYASET YAPAN ADAYLARA ANLAMLI CEVAP

Yerel seçim sürecinin yaşandığı bu günlerde siyasetin çok belden aşağı yapıldığını ve seviyesizce propaganda yürütüldüğünü kaydeden Başkan Cengiz, “Ev toplantılarında inanılmaz şeylerin konuşulduğunu duyuyoruz. Nezaketten, saygıdan daha önemli bir şey olabilir mi. Çok ciddi seviyesizlikler söyleniyor. Gezköy’de kentsel dönüşüm yaptık, Ilıca’da yaptık ve yapıyoruz. Muhalefet adayı, ‘Belediye yapmadı’ diyor, yalan söylüyor. Gezköy’ün dönüşümü Erzurum tarihinde önemli bir dönüm noktasıdır. Gezköy herhangi bir yerin kamulaştırması değil, 300 yıllık köyü kaldırıyorsunuz. Orada çok farklı psikolojik altlıklar vardı. Orada sadece insanlara para teklif etmeniz yetmiyor. Orada insanların anıları var. İnsanların köyü orası. Çok ciddi emekler verdik. Gezköy’deki hemşehrilerimizle elele vererek, gönül gönüle vererek çözdük. Oraya sadece 40 milyon lira ödedik. Ben Gezköylü hemşehrilerime özellikle teşekkür ediyorum. Bu dedikoduyu üreten kişi, ilgisiz, alakasız, bilgisiz ve eğitimi de buna yeterli değil, sadece sosyal statü kazanmanın derdinde. Gelmiş Aziziye ilçesine talip olmuş. Bu ilçe adına inanın üzülüyorum.” şeklinde konuştu.

AZİZİYE BELEDİYESİ ASLANLAR GİBİ HİZMET ETMİŞTİR

“Belediye başkanlığı görev ve sorumluluğu büyük olan bir görevdir.” Diyen Başkan Cengiz, sözlerini şöyle tamamladı: “Ben sizleri tanımaktan büyük mutluluk duydum. Sizlerle birlikte çalışmaktan her zaman onur duydum. Bu veda yemeğinde dolu dolu bir beş yıl geçirmenin gururunu yaşıyoruz. Bugün her yerde gururla geziyoruz ve belediyemizin tüm çalışanları da gururla gezebilir. Aziziye Belediyesi aslanlar gibi hizmetini etmiştir. Çalışanlar da gece gündüz çalışmıştır. Herkes hakkıyla hukukuyla bu işi yapmıştır. Muhtarlarımıza özellikle teşekkür ediyorum. Muhtarlık çok önemli bir görev. Meclis üyelerimize ve muhalefet partisi meclis üyelerine de teşekkür ediyorum. Beş yılda bir kez olsun mecliste kimse sesini yükseltmedi. Herkes görevinin sorumluluğu ve bilincinde olarak hareket etti. Herkes görevini layıkıyla yerine getirdi. Biz sizleri tanıdık, çalışma arkadaşlarımızı çok sevdik. Çalışanlarımıza çok önemli bir görev düşüyor. Sağda solda atıp tutanlara karşı sesimizi yükselteceğiz. Belediyemize söylenen her laf tüm ekip arkadaşlarımıza söylenmektedir. Herkes bilsin ki, yüzde 80 itibariyle biz bu ilçede destan yazdık. Yokluklar içinde çok önemli hizmetler ettik. Girmediğimiz sokak kalmadı. Bunları küçümseyenler olabilir. Ama kimse kusura bakmasın küçümseyen insan küçük insandır. Biz bugüne kadar 19 milyon liralık bayındırlık hizmetine yatırım yapmışız. Bu işleri yapmak için yollara düştük, kaynak bulduk, yatırım yaptık. Giderayak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan 300 bin liralık aracı belediyemize hibe aldık. Yine KUDAKA destekli 18 aile kabini termal yatırımının temellerini attık. Allaha şükürler olsun vicdanen rahatız. Çünkü hiçbir zaman günü kurtarmanın çabası içerisinde olmadık. İlçemizin yarınlarına hizmet ettik ve projeler ürettik. Giderayak yaptıklarımız da bunun ispatıdır.”

Başkan Cengiz, konuşmasını tüm katılımcılardan helallik isteyerek tamamladı.

TEŞEKKÜR PLAKETİ TAKDİM EDİLDİ

Veda yemeğinde Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Aziziye Şube Başkanı Vahdettin Dadaşoğlu muhtarlar adına, Meclis Üyesi Yaşar Tarıkdaroğlu belediye meclis üyeleri adına ve Fen İşleri Şefi Fırat Bozkurt da personel adına birer konuşma yaparak, Başkan Cengiz’e hizmetleri için teşekkür ettiler.

Yemekte Başkan Cengiz, muhtarlara ve meclis üyelerine teşekkür belgesi ile plaket takdim etti. Muhtarlar adına Dadaşoğlu, Personel adına Fen İşleri Müdürü Murat Çalmaşur ve Meclis Üyeleri adına da Yaşar Tarıkdaroğlu Başkan Cengiz’e başarılı çalışmalarından dolayı plaket verdiler.

Veda yemeği hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Editör

Son Güncelleme: 17.03.2014 16:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.