AZİZİYE, 15 YILLIK YARAYA NEŞTER VURUYOR

Aziziye Belediyesi, Ilıca’da atıl durumda bulunan binayı ilçe ekonomisine kazandırıyor. 15 yıl önce Belediye İşhanı olarak yaptırılan, ancak yarım kalan 4 katlı bina tamamlanarak 222 kişilik öğrenci yurdu oluyor. Belediye, Dadaşkent’teki hizmet binasındaki ısı kaybını önlemek için de mantolama yaparak, ilçeye yakışır bir hizmet binası oluşturuyor.

01 Mayıs 2011 Pazar 14:19
AZİZİYE, 15 YILLIK YARAYA NEŞTER VURUYOR
İlçenin yıllarına damga vurmuş sorunları birer birer çözüme kavuşturan Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, 15 yıldır atıl durumda bulunan binayı da ilçe ekonomisine kazandırmak için harekete geçti. Dönemin Ilıca Belediyesi tarafından yapımına başlanan, ancak karkas halinde yarım kalan binadan daha önce satılmış olan 14 işyeri 120 Bin TL karşılığında geri alındı. 222 kişilik öğrenci yurdu yapılması için ihalesi yapılan bina tamamlanarak, 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılına yetiştirilecek.

15 YILDIR ATIL DURUMDA…
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, yaklaşık 15 yıl önce yapımına başlanan binanın ilçe için kanayan bir yaraya dönüştüğünü söyledi. Ilıca’nın merkezinde bulunan binanın mevcut haliyle çirkin bir görüntü oluşturduğunu dile getiren Başkan Cengiz, “Belediye İşhanının ilçe ekonomisine kazandırılması için, öncelikle daha önceki dönemlerde satışı yapılan 14 işyerini geri aldık. Binanın ilçemize öğrenci yurdu olarak daha faydalı olacağı kanaatine vardık. Hem fiziki durumu, hem de kapasite olarak son derece elverişli bir konumdaydı. 2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılı’na yetiştirilmesi için de ihalesini yaptık. İlçe merkezinde görsel estetiği son derece güzel olan bir öğrenci yurdunun yapılmış olması bu binanın atıl durumdan kurtarılmasının yanında, ilçemizin hem kültürel, hem de ekonomik kalkınmasına ciddi katkı sunacaktır.” dedi.
Başkan Cengiz, binanın yurt olarak Atatürk Üniversitesi Kredi ve Yurtlar Kurumu’na kiraya verilmesi konusunda da görüşmelerin sürdüğünü sözlerine ekledi.

BELEDİYE HİZMET BİNASINA ÇAĞDAŞ MAKYAJ
Dadaşkent’teki belediye hizmet binasının da fiziki kapasitesi çok kullanışlı olmasına karşın, mantolaması olmaması nedeniyle büyük enerji kaybının yaşandığını kaydeden Başkan Cengiz, “Her yıl milyarlarca lirayı ısınmaya harcıyoruz. Belediye hizmet binamız fiziki kapasitesi geniş olmasına karşın, ısınma sorunu nedeniyle ciddi mali külfet oluşturuyor. Buranın da mantolaması ihalesini Ilıca’daki Belediye İşhanı ile birlikte yaptık. Belediye hizmet binamızın restorasyonunun tamamlanmasıyla hem ısınmada ciddi tasarruf sağlamış olacağız, hem de ilçemize yakışır bir hizmet binası oluşturmuş olacağız.” ifadelerini kullandı.

SORUNLAR BİRER BİRE ÇÖZÜLÜYOR
Öte yandan Başkan Fatih Cengiz, göreve başladıktan sonra ilçenin tarihine damga vurmuş 1 Milyon 250 Bin TL’lik kaplıca tazminatı sorununu da çözüme kavuşturmuştu. Ayrıca Ilıca’da yine atıl durumda, garaj olarak kullanılan bir binanın da restorasyonunu yaptırarak, Sanat Merkezi haline getirmişti. Sanat Merkezi’nde açılan İpek Halı Dokuma Kursu’na altı aylık periyotlarla katılan 25 bayan, İŞKUR’dan maaş alarak ipek halı dokumacılığını öğreniyor.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.