AYLARDAN NİSAN, ERZURUM KAR'A TESLİM

Erzurum’da gece saatlerinde etkili olan kar yağışıyla birlikte kent merkezi beyaza büründü.

admin
admin
22 Nisan 2016 Cuma 00:10
AYLARDAN NİSAN, ERZURUM KAR'A TESLİM
Erzurum’da gece saatlerinde etkili olan kar yağışıyla birlikte kent merkezi beyaza büründü. 

Yazı bekleyen Erzurumlular kışa geri döndü. Kent merkezinde zaman zaman lapa lapa, zaman zaman da tipi şeklinde gerçekleşen yağışın ardından kent merkezi beyaza bürünürken, kar kalınlığı 6 santimetreye, yüksek kesimlerde de 15 santimetreye ulaştı. Nisan’ın 21’inde yeniden kar yağışının etkili olmasının birçok ilde şaşırtıcı olabileceğini ama Erzurum için normal olduğunu ifade eden vatandaşlar, “Erzurum’da temmuz ayında da kar yağdığı söyleniliyor. Bizler alışığız kara kışa” dediler.

Öte yandan kar yağışının özellikle yüksek geçit noktalarında ulaşımda aksamalara sebep olduğu, bu yolları kullanacak sürücülerin zincir ve çekme halatsız yola çıkmamaları istendi.

Meteoroloji yetkilileri ise kar yağışının ardından zirai don uyarısında bulunarak cuma günü de hafif şekilde gerçekleşmesi beklenen kar yağışının yerinin hafta sonu güneşli bir havaya bırakacağını, hava sıcaklığının yeniden mevsim normallerine döneceğini belirttiler.
Meteoroloji’den uyarı üstüne uyarı!
Kuzey Doğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan Erzurum, Kars, Ağrı ve Ardahan'a karla karışık yağmur ve kar yağışı başladı.
Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü, Perşembe ve cuma günleri Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan çevreleri̇nde karla karışık yağmur ve yüksek kesimlere kar yağacağı yolunda uyarıda bulunmuştu. Yağışların başlaması üzerine hava sıcaklıklarından hissedilir şekilde azalma meydana geldi. Sıcaklığın sıfırın altına düsmesiyle birlikte zirai dona karşı çiftçilerin dikkatli olması istendi. Ayrıca karbonmonoksit zehirlenmeleri, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, su baskını, yıldırım, dolu, ulaşımda aksama gi̇bi̇ olumsuzluklara karşı tedbirli olunması bidirildi.
ZİRAİ DON UYARISI
Meteoroloji Genel Müdürlüğü bazı bölgeler için zirai don uyarısı yaptı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Karadeniz’in iç kesimleri, İç Ege, İç Anadolu, Göller Yöresi ve Doğu Anadolu’nun kuzeyinde hafif zirai don riski bulunduğundan üretici ve ilgililerin tedbirli ve dikkatli olması gerektiğini açıkladı.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumKarNisan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.