AYAKKABI BOYACILARININ EKSİ 25 DERECEDE EKMEK MÜCADELESİ

GÜNÜN 10 SAATİNİ SOĞUK HAVADA ÇALIŞARAK GEÇİRİYORLAR

14 Aralık 2011 Çarşamba 11:57
AYAKKABI BOYACILARININ EKSİ 25 DERECEDE EKMEK MÜCADELESİ
Erzurum’da Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan ayakkabı boyacıları kar kış demeden soğuk havada çalışmaya devam ediyorlar. Eksi 25 dereceyi bulan havada günün 10 saatini dışarıda geçiren ayakkabı boyacıları “Isınmak için hızlı çalışıyoruz” dedi. 

Erzurum Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan ayakkabı boyacıları soğuk havaya aldırış etmeden kar üzerinde işlerini yaparak ekmek paralarını kazanmaya devam ediyor. Yaz aylarında güneşli havanın kış aylarında ise kar ve soğuk havalarla mücadele ederek ekmek paralarını kazanmaya çalıştıklarını söyleyen boyacılar “Isınmak için hızlı çalışıyoruz” dedi. 

Havalanın kar yağışlı olması sebebi ile ıslak olan sokaklarda kirlenen ayakkabılarını boyatmak isteyen vatandaşların oldukça fazla olduğunu dile getiren ayakkabı boyacıları “Çoğu zaman soğuk havada ıslak ayakkabılara dokunduğumuzda ellerimiz donma noktasına geliyor bu sebeple eldivenlerle ellerimizi korumaya çalışıyaruz” dedi.

Ayakkabı boyacıları Büyükşehir Belediyesinin yaz aylarında güneşten korunmaları için kendilerine güneşlik yaptırdığını dile getirerek kış içinde belediyeden kendilerini ısıtabilecekleri ısıtıcılar istediklerini ifade ettiler.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.