ATLAMA KULELERİNDE GÖÇÜK OLMASINA NEDEN YAPAY GÖL İDDİASI

Erzurum’da atlama kulelerinde meydana gelen göçük olayıyla ilgili zirveye 100 metre mesafede oluşturulan iki yapay gölün neden olduğu iddia edildi.

18 Temmuz 2014 Cuma 12:31
ATLAMA KULELERİNDE GÖÇÜK OLMASINA NEDEN YAPAY GÖL İDDİASI
2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları için 94 milyon lira harcanarak yaptırılan tesisin çökmesiyle ilgili soruşturma çok yönlü sürdürülüyor. Pisti ve kurulu olduğu yamacın yapısını değerlendiren uzmanların görüşüne göre toprak kaymasının en büyük nedeni yapay kar oluşturma ve çim sulama için zirveye oluşturulan iki adet yapay göl. Yamaca 100 metre gibi kısa bir mesafede oluşturulan göllerin hem zemini yumuşattığını hem de basınç oluşturmuş olmasının kaçınılmaz olduğunu belirten uzmanlar, “Ayrıca yamaçtaki pistin çim kayağı için sürekli ıslatıldığını da hesaba katarsanız heyelanın en büyük sebebinin bu mühendislik hatası olduğu anlaşılıyor” diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 18.07.2014 12:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.