ATAÜNİ VE ETÜ TERÖRÜ TELİN ETTİ

Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Teknik Üniversitesi’nce hafta sonunda Ankara’da yaşanan terör saldırısıyla ilgili olarak kınama bildirisi yayınlandı.

13 Ekim 2015 Salı 11:26
ATAÜNİ VE ETÜ TERÖRÜ TELİN ETTİ
Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Teknik Üniversitesi’nce hafta sonunda Ankara’da yaşanan terör saldırısıyla ilgili olarak kınama bildirisi yayınlandı. 

Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü’nce yayınlanan bildiride, “Hafta sonu meydana gelen ve 100’e yakın vatandaşımızın yaşamlarını yitirmesine sebep olan elim terör saldırısı tüm milletimizi olduğu gibi, üniversite camiamızı da derinden üzmüştür.

Hemen her dönemde bir takım kirli oyunların ve planların parçası olarak kanlı saldırılara maruz kalan topraklarımız, bugün de benzer mütecaviz girişimlere sahne olmaktadır.

Milletimizin varlığı ve birliği ile devletimizin bekasını hedef alan bu alçakça ve haince saldırılar, kuşkusuz bir takım plan, kurgu ve hesapların gerçekleşmesi için egemen / küresel güçler tarafından kanlı terör örgütlerine servis edilen girişimlerdir.

Şu bilinmelidir ki, milletimiz kurgulanan tüm bu oyunların farkındadır ve bu oyunları bozmaya ve şer odaklarına gereken cezayı vermeye muktedir. Bununla birlikte, tarihi boyunca vatan ve millet düşmanlarına karşı şanlı direnişler gerçekleştiren Türk Milletinin birlikten ve beraberlikten yana olan sarsılmaz iradesi, bugün de her türlü alçakça saldırı karşısında dimdik ayaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, milletimize başsağlığı diliyor, ölen vatandaşlarımıza rahmet, yaralılara da acil şifalar niyaz ediyoruz. Bu arada terör olayları karşısında, vatanlarını canları pahasına koruyan şehitlerimizin aziz hatıraları karşısında da saygıyla eğiliyoruz” denildi.

ETÜ TERÖR SALDIRILARINI KINADI

Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörlüğü’nce yayınlanan bildiride ise şu ifadelere yer verildi; “Son zamanlarda ülkemizde yaşanan terör saldırılarının, aslında milletimizin birlik ve beraberliğine, kardeşliğimize ve geleceğimize kastetmekte olduğu açıktır. Kaos ortamı yaratarak, ülkemizi eski karanlık günlerine döndürmek isteyen şer odakları şunu asla unutmamalıdır ki, bu asil millet daha önce yaşanan bu tür olaylarda olduğu gibi vakarını koruyacak, kandan ve terörden nemalanan şer odaklarına asla izin vermeyecektir. Millet olarak birbirimize kenetlenerek içinde bulunduğumuz bu sıkıntılı sürecin üstesinden geleceğimiz konusunda hiçbir şüphemiz yoktur.

Erzurum Teknik Üniversitesi olarak hain terör saldırılarını şiddetle kınıyor, bizleri derin acı ve üzüntüye boğan bu olayların bir an önce son bulmasını temenni ediyoruz. Bu vesileyle bu menfur terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, milletimize başsağlığı ve sabır diliyoruz.”

Editör

Son Güncelleme: 13.10.2015 11:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.