ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ’NDEN BAŞKENTTE KONUKEVİ

Atatürk Üniversitesi sosyal tesislerine bir yenisini daha eklendi.

admin
admin
21 Mayıs 2016 Cumartesi 11:33
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ’NDEN BAŞKENTTE KONUKEVİ
Atatürk Üniversitesi sosyal tesislerine bir yenisini daha eklendi. Başkentte, üniversite için konuk evi projesi tamamlanarak hayata geçirildi. Ankara’nın merkezinde, 33 oda ve 44 yatak kapasitesine sahip olan Konuk Evi’nin açılışı yapılarak Atatürk Üniversitesi personelinin hizmetine sunuldu. 

Açılış törenine İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk, Ak Parti Erzurum Milletvekilleri Zehra Taşkesenlioğlu ve Orhan Deligöz, Sayıştay Başkanı Recai Akyel, İç İşleri Bakanı Müsteşarı Selami Altınok, Çankaya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Sıtkı Alp’ın yanı sıra birçok bürokrat katıldı.

Açılışta konuşan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, üniversitenin sadece Erzurum için değil, bölge ve ülkemiz açısından büyük önem taşıdığını belirterek, üniversite personelinin başkentteki ziyaretlerinde kullanabilecekleri, üniversitemize yakışan bir konukevini hizmete açmaktan dolayı duyduğu mutluluğunu dile getirdi.

Türkiye’nin üç Açıköğretim Fakültesi’nden birine sahip olan Atatürk Üniversitesi’nin öğrenci sayısını kısa zamanda artırarak Türkiye çapında yayıldığını belirten Koçak, Açıköğretim Fakültesi düzenlediği son sınavı iki il hariç, Türkiye’nin bütün illerinde ve yurt dışında 7 merkezde gerçekleştirme başarısını göstermiştir. Hem Konukevimizin, hem de Açıköğretim öğrenci temsilciliğimizin herkes için hayırlı olmasını dileyerek konuşmasına son verdi.

İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk kendisinin de bir dönem öğrencisi olduğu Atatürk Üniversitesi’nin ülkemiz için çok önemli bir merkez olduğunu belirterek, Atatürk Üniversitesi’nin günden güne kendisini geliştirmeyi başardığını ve bünyesinde faaliyete başlayan Açıköğretim Fakültesi ile de bir üst lige çıktığını ifade etti. Ayrıca yeni açılan tesislerin herkes için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Törenin ardından Konukevini ve Öğrenci İletişim Merkezini inceleyen misafirler, bir süre teras katında dinlenip sohbet ettiler. 

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kemalettin 2016-05-23 10:19:50

15.000 tl maaş alan prof. lerimiz mağdur olmasın diye yapılan bu bina 1300 tl ile zar zor geçinen asgari ücretliden alınan vergilerle yapıldı. hayırlı olsun....