ATATÜRK ANITININ BULUNDUĞU HAVUZ BAŞI BAKIMDAN GEÇTİ

Erzurum’un simgesi konumunda bulunan Havuz başı bakımdan geçti.

02 Kasım 2012 Cuma 14:22
ATATÜRK ANITININ BULUNDUĞU HAVUZ BAŞI BAKIMDAN GEÇTİ
Havuz başında ki Atatürk anıtı ve süs havuzu boyanarak daha güzel görünüme kavuşturuldu. Havuzun alt yapı tesisatının da yenilenmesiyle birlikte havuz çevresi daha da hareketlendi. Havuz başında ki Atatürk Anıtı, Erzurum kongresini simgeliyor. Erzurumlu vatandaşlar Erzurum’un tarihinin simgeleyen yerin Havuz başı olduğunu belirterek hep böyle bakım yapılması gerektiğini söylediler.
Vatandaşlar, “Havuz başı bizim kafamızı dinlediğimiz yer. O yüzden böyle güzel bakılması hoşumuza gidiyor. Havuz başı ister istemez hava şartlarından zarar görüyor. Yetkililerimizde bunun bilincinde oldukları için gerekli bakımı yapıyorlar. Biz buraya ailemizle gelip oturuyoruz. Ayrıca burası sadece bir park değil. Burası Kurtuluş savaşını ve Erzurum Kongresine katılan delegelerini temsil eden insanların anıtıdır. Bizde elimizden geldiğince tarihimize ve Havuz başımıza sahip çıkıyoruz.” dediler.

HAVUZ BAŞI
Cemal Gürsel, Hastaneler, Cumhuriyet ve Yenişehir caddelerinin kesiştikleri yer Havuz başı meydanıdır. 1963 yılında temeli atılan anıtın açılışı 23 Temmuz 1965’de yapılmıştır. Anıt kaidesinin, Cumhuriyet Caddesi tarafına bakan yüzünde 23 Temmuz Erzurum Kongresi’ne katılan delegeler ve kürsüden delegelere hitap eden Mustafa Kemal Atatürk’ün kabartmaları yer almaktadır. Kaidenin üzerinde Atatürk’ün 3,5 metre boyunda askeri kıyafetli tunçtan heykeli bulunmaktadır. Bir eli kılıcında olan Atatürk diğer eli ile ise Sevr Anlaşmasını buruşturmaktadır. Anıtın mimarı heykeltraş Hakkı Atamulu’dur.

Editör

Son Güncelleme: 02.11.2012 14:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.