ASLI NEMUTLU DAVASI DEVAM EDİYOR

Erzurum Konaklı Kayak Merkezi'nde antrenman sırasında düşerek hayatını kaybeden milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun ölümüyle ilgili davaya devam edildi.

12 Nisan 2013 Cuma 09:46
ASLI NEMUTLU DAVASI DEVAM EDİYOR
Erzurum 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın dün yapılan duruşmasında Nemutlu ailesinin itirazları sonucu yargılanmalarına karar verilen Konaklı Kayak Merkezi pist sorumlusu Ahmet Demir ve Kayak Merkezi'nin mekanik işlemlerinden sorumlu Ebubekir Urhan savunma verirken, Türkiye Kayak Federasyonu eski Genel Sekreteri Ahmet Muhtar Kurt ise duruşmaya katılmadı.

Konaklı Kayak Merkezi Pist Sorumlusu Ahmet Demir ile Kayak Merkezi'nin mekanik işlemlerinden sorumlu Ebubekir Urhan ile Aslı Nemutlu'nun annesi Ayşe Nemutlu, babası Ahmet Metin Nemutlu ile Özer Ayık'ın avukatı Asım Kılıç ile diğer sanıkların avukatlarının hazır bulunduğu duruşmada, ilk olarak pist sorumlusu Ahmet Demir ifade verdi. Demir, "Ben olaydan sonra, yarışmanın yapılacağı pistte sadece pist şefi olarak görevlendirilmiştim. Kazanın meydana geldiği gün yetki ve sorumluluğum yoktu. Kaza yarış pistinde meydana gelmeyip antrenman pistinde meydana gelmiştir. Antrenman yapılması sporcuların bağlı bulundukları kulübün yöneticilerinin ve antrenörlerinin inisiyatifindedir. Antrenman yapan sporculara pist gösterme ve sorumluluğum da yoktur. Benim görevim yarış günü ile sınırlıdır. Biz başhakem ve yarışma müdürüyle birlikte bir heyet oluşturuyoruz. Yarışmaların olup olmadığına bu jüri karar veriyor. Biz yarışma jürisi olarak 2-3 günlük hava durumu raporuna baktık. Hız yarışmalarının yapılacağı saatte havanın açık olması ve karın sert olması gerekmektedir. Bizde meteorolojinin bize vermiş olduğu hava tahminine göre, Süper-G yarışmasının üçüncü gününden birinci gününe aldık. Bizim hava şartlarına göre yarışmaları iptal etme ve değiştirme yetkimiz vardır. Benim olaydan sonra pistin etrafına güvenlik ağı çekildiğine dair bir bilgim yoktur. Olayın olduğu gün hiç kimse beni aralarındaki anlaşmazlığı gidermek için aramadı. Ben sadece bir büyükleri olarak aralarındaki anlaşmazlığı gidermek istedim. Yoksa sorumluluğumdan dolayı böyle bir iş yapmadım. Ben hiçbir sorumluluğum yoktur. Beraatımı istiyorum" dedi.

Kayak merkezinin mekanik işlemlerinden sorumlu olan Ebubekir Urhan da, "Ben mahkemenize daha önce tanık sıfatıyla ifade verdim. Kaza olayına herhangi bir kusurum yoktur" dedi.

Duruşmada söz alan anne Ayşe Elerman Nemutlu da kızının ölümünün ardından bugüne kadar Süper-G yarışlarının yapılmadığına dikkat çekti. Ayşe Elerman Nemutlu, "Süper-G yarışması için Türkiye'de başka uygun bir pist olmadığından yarışlar sadece Erzurum'da yapılmaktadır. Kızımın ölümünden sonra, Süper-G yarışlarının niçin yapılmadığının sorulmasını talep ediyorum. Olaydan sonra, Kayak Federasyonundan alınarak Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğüne verilmesi üzerine Konaklı Kayak Merkezine güvenlik ağı çekilmiştir. Kar perdelerinin de kaldırılacağı söylenmektedir. Amacımız, kayak sporunun daha sağlıklı bir ortamda devam etmesidir" diye konuştu.

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık'ın avukatı Asım Kılıç ise, "Ağ çekilip çekilmemesi tartışma konusu yapılabilir. Ancak, kar perdelerinin doğru yerlere konuşlandırılıp, konuşlandırılmadığı hususu mahkemenin konusu değildir. Ankara ve Kafkas Üniversiteleri tarafından bildirilen kişilerin kayak konusunda yeterli bilgiye yeterli bilgiye sahip olmadıkları kanaatindeyiz. Ankara Hukuk Fakültesi'nden uzman spor hukukçusu olabileceğini düşünüyoruz" dedi.

Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, antrenörler Fidan Kırbaç Özbakır, Recep Süleyman Dilik, Kayak İl Temsilcisi Nevzat Bayraktar, Türkiye Kayak Federasyonu eski Genel Sekreteri Ahmet Muhtar Kurt, Konaklı Kayak Merkezi Pist Sorumlusu Ahmet Demir ile Kayak Merkezi'nin mekanik işlemlerinden sorumlu Ebubekir Urhan, 'taksirle ölüme neden olma' suçundan 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

Aslı Nemutlu'nun kazası ile ilgili olarak Erzurum 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, Muhtar Kurt'un ifadesi ile bilirkişi raporlarının beklenmesine karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe ertelendi.

Editör

Son Güncelleme: 12.04.2013 09:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Dursun F.(Ankara) 2013-04-13 15:46:39

aslı nemutlu öldü annesi ile babası kızının üzerinden şov yapıyor, yazıklar olsun onlara, siyasi olay haline getirdiler...