AŞKALE’DE İLK KEZ KADINLARA YÖNELİK BİR GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ UYGULANDI

Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Ham Petrol Boru Hattı Şirketi tarafından desteklenen Atatürk Üniversitesi, Kafkas Üniversitesi ve Ardahan Üniversitesi işbirliğiyle yürütülen ‘Erzurum, Kars ve Ardahan illeri Toplumsal Kalkınma Girişimi Projesi’ kapsamında gerçekleştirilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı tamamlandı.

03 Ekim 2013 Perşembe 11:25
AŞKALE’DE İLK KEZ KADINLARA YÖNELİK BİR GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ UYGULANDI
Erzurum KOSGEB İl Hizmet Müdürlüğü ve Proje Koordinatörlüğü tarafından Aşkale’de düzenlenen eğitim programında başarılı olan katılımcılara sertifika verildi. 30 kişinin kabul edildiği eğitim programını, 23 girişimci kadın başarıyla tamamladı. Atatürk Üniversitesi tarafından yürütülen eğitim programının ana başlıklarını; girişimcilik ile ilgili temel bilgiler, girişimcinin sahip olması gereken özellikler ve girişimciliğin temel unsurları oluşturdu.

Proje Koordinatörü Mükerrem Kaya, sosyo-ekonomik konulara katkıda bulunmak için projeler ürettiklerini belirtti. Kaya, “Bu güzergâhta, kırsal kalkınmaya yönelik projeler yürütülüyor. Toplamda 12 milyon dolara yakın bütçeye sahip çalışmalar gerçekleştirildi. Kadın girişimcilerimizin sayısı çok az. Bu projeye 228 bin dolar para harcandı. Sertifika almaya hak kazanan girişimcilerimizi tebrik ediyorum.” dedi.

KOSGEB Erzurum İl Müdürü Ayhan Çağrıoğlu, bölgemizde kadın girişimci sayısının az olduğunu dile getirerek, “ İnşallah Atatürk Üniversitesi bünyesinde girişimcilik derslerini, seçmeli ders olarak vermeyi planlıyoruz. 259 işletmeye bugüne kadar 2.6 milyon destek verdik. İş planlarını hayata geçirmek isteyenler, bu projelerle daha sağlam adımlar atacaklar.” diye konuştu.

BTC Kurumsal Sosyal Sorumluluk Müdürü Şükran Çağlayan Mumcu, 10 yıldır Atatürk Üniversitesi ile birlikte başarılı projeler yürüttüklerini ifade etti. Çağlayan konuşmasına şu şekilde devam etti: “Bölgede yaşayan halkımızın sorunlarına göz yummak istemedik. Sorunlara göz yummadık. Bu politikalar çerçevesinde binlerce projeye imza attık. Aşkale’de ilk kez kadınlara yönelik bir girişimcilik eğitimi uygulandı.”

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, sertifika programlarının 2023 hedefleri için de bir hazırlık olduğunu kaydetti. Koçak, “Üniversite olarak teknik ve teknolojiyi halkın hizmetine sunmakla sorumlu olduğumuzu, bizlerden talep edilen her türlü yardıma da destek vermek istediğimizi söylemek istiyorum. Bu sertifika töreni 2023’e hazırlanma adına önem arz ediyor. Üniversite olarak, bu sene girişimcilik dersini başlatıyoruz. Ayrıca birkaç ders daha vermeyi planlıyoruz. Öğrencilerimizde böylelikle istihdam alanlarını genişletmiş olacak. Gençlerimiz mezun olduklarında kendi işlerini kurma imkânına sahip olacaklar.” şeklinde konuştu.

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak ise kadınların üretime katılmasının önem arz ettiğini aktararak şunları kaydetti: “Üniversitemizin bu uygulaması, bütün üniversitelere örnek olmalı. Girişimcilerimize özellikle tarımla ilgili ciddi destekler var. Yeter ki projeler yapmayı bilelim. Dış ilişkiler ve AB ofisimizi güçlendireceğiz. Ofisimiz bu alanda hizmet verecek.”

Editör

Son Güncelleme: 03.10.2013 11:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.