ASANSÖR DENETİMLERİ YETERSİZ

Makine Mühendisi ve Enerji Uzmanı Güngör Kaya, Ülke genelinde asansör kullanımının her geçen gün artmasına karşın denetimlerin yeterli düzeyde yapılmadığı ifade etti.

20 Kasım 2012 Salı 08:16
ASANSÖR DENETİMLERİ YETERSİZ
Makine Mühendisi ve Enerji Uzmanı Güngör Kaya, Ülke genelinde asansör kullanımının her geçen gün artmasına karşın denetimlerin yeterli düzeyde yapılmadığı ifade etti. Makine Mühendisi Güngör Kaya, Ülke genelinde son 1 yıl baz alındığında meydana gelen asansör kazalarında büyük bir artışın söz konusu olduğunu belirterek, ‘Ülkemizde 300.000’nin üzerinde asansörün büyük bölümü risk altındadır. Yapılan araştırmalarda ortaya çıkan sonuca göre gün içinde milyonlarca insanın kullandığı asansörlerde denetimler yetersizdir’ dedi.Ülke genelinde yaşanan ve ölümcül sonuçlara sebebiyet veren asansör kazaları ülkemizdeki asansörlerin vahim durumunu bir kez daha gözler önüne serdiğini belirten Makine Mühendisi Kaya, ‘Artık daha fazla can kaybı olmaması için gerekli tedbirler bir an önce alınmalıdır. Binalarında, iş yerlerinde asansör bulunan vatandaşlarımız yasal sorumlulukları olan asansörlerin bakım ve kontrollerini mutlaka yaptırmalı, yerel yönetimler ise konusunda uzman personel ile denetimleri arttırmalı, periyodik kontrolleri yapılmayan asansörler hakkında işlem yaparak asansörlerdeki olumsuzlukları ortadan kaldırmalıdır’ dedi.

Asansör kazalarının altında yatan nedenler
Gerekli koşulları sağlanmayan asansör kaynaklı ölümcül kazaların sayısının gün geçtikçe arttığına dikkat çeken Makine Mühendisi Güngör Kaya, ‘Yapılan incelemelerde yaşanan kazalarının öncelikli nedenleri olarak kazaların olduğu asansörlerin arasında çok sayıda ruhsatsız asansörlerin bulunduğu tespit edilmiştir. Ayrıca asansörlerin keyfe keder olarak standartlara uygun montajın yapılmaması, her ne sebeple olursa olsun bakım adı altında güvenlik donanımlarının devre dışı bırakılması, konfor şartlarının sağlanamaması, yetkisiz kişilerce montaj ve bakım çalışmaları yapılması da can kayıplarına yol açabilen asansör kazalarının yaşanmasına sebep olmaktadır. Bu durumun önüne geçebilmek için yerel yönetimlerle ilgili bakanlıkların denetimlerini en kısa zamanda koordineli olarak arttırarak, piyasada çantacı ve merdiven altı olarak tabir edilen yetkisiz firmaların çalışmalarını engellemesi gerekmektedir’ dedi.

Editör

Son Güncelleme: 20.11.2012 08:18
Anahtar Kelimeler:
Denetim
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.