ARAŞTIRMACI YAZAR ABDURRAHMAN ZEYNAL, POLİS RADYOSU'NA KONUK OLDU

Erzurum Polis Radyosu tarihte Osmanlı-Rus Savaşı olarak bilinen 93 Harbinin 136. Yıldönümüne özel bir program gerçekleştirdi.

05 Kasım 2013 Salı 09:26
ARAŞTIRMACI YAZAR ABDURRAHMAN ZEYNAL, POLİS RADYOSU'NA KONUK OLDU
Tarih sahnesinde önemli bir yeri olan Osmanlı-Rus Savaşına yer verilen Genel Yayın Yönetmenliğini Fatih Terzi’nin, yapım ve sunuculuğunu Enes Okumuş’un yaptığı Yaşama Dair programının bu haftaki konuğu Erzurumlu Araştırmacı Yazar Abdurrahman Zeynal oldu. 

Erzurum’un tarihteki stratejik konumundan ve savaşın nasıl yaşandığından bahseden Zeynal, Erzurum’un neden bir tabyalar şehri olduğunu ise şöyle açıkladı; “Erzurum coğrafi konum olarak tarihi ipek yolu üzerinde bulunmaktaydı ve bu nedenle de tarih boyunca birçok ulusun sahip olmak istediği bir şehir durumuna gelmişti. Bu yüzden şehrin savunmasını sağlanması amaçlı çeşitli stratejik noktalarda tabyalar inşa edilmiştir” dedi. Programda ayrıca 9 Kasım 2013 günü düzenlenecek etkinliğe de yer verildi. Zeynal “Bu yıl 93 Harbinin yıldönümü vesilesiyle Erzurum Valiliği’ nin organize edeceği bir yürüyüş etkinliğinin gerçekleştirileceği ve bu yürüyüşün zaferin gerçekleştiği 9 Kasım gününe dek getirilmesinin de ayrı bir anlam ifade ettiğini” dile getirdi. Abdurrahman Zeynal 93 Harbinin tarih sahnesinde önemli bir rolü olduğunu, bu destanın bilinmesi ve her karışında kahramanlığın izlerini taşıyan tabyaların Erzurum turizmine kazandırılması adına bu tür etkinliklerin desteklenmesi gerektiğini söyledi. Zeynal, etkinliğin 9 Kasım 2013 günü sabah namazından sonra Lalapaşa ve Ulu Camii önünden kaldırılacak araçlarla gerçekleştirileceğini ardından etkinliğe katılacak Erzurumluların Karskapı şehitliğinde toplanacağını ve buradan 136 yıl önceki ruhu yeniden yaşarcasına tabyalara doğru yürüyüşün başlayacağını ifade etti.

Araştırmacı Yazar Abdurrahman Zeynal son olarak verdiği desteklerden dolayı Erzurum Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız’a ve Erzurum Polis Radyosu çalışanlarına teşekkür ederek hassasiyetlerinden ötürü kutladı.

Editör

Son Güncelleme: 05.11.2013 09:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.