ARAS EDAŞ TEİAŞ'I SUÇLADI

Erzurum ve bölgeyi canından bezdiren elektrik kesintileriyle ilgili ARAS EDAŞ'tan sonunda açıklama geldi.

12 Ağustos 2015 Çarşamba 20:53
ARAS EDAŞ TEİAŞ'I SUÇLADI
Erzurum ve bölgeyi canından bezdiren elektrik kesintileriyle ilgili ARAS EDAŞ'tan sonunda açıklama geldi.Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki birçok ilde yaşanan elektrik kesintileri paniğe neden oldu. Son günlerde artan terör olaylarının ardından meydana gelen kesintiler nedeni ile güvenlik kuvvetleri tedbirlerini artırırken, tepkilerin hedefindeki kurum ARAS EDAŞ açıklama yaparak suçluyu buldu. ARAS EDAŞ yetkilileri, sorunun TEİAŞ’tan kaynaklandığını iddia etti. Dün saat 21.00 sıralarında Erzurum ile birlikte Kars, Ardahan, Iğdır, Van ve Hakkâri gibi şehirlerde enerji kesintisi meydana geldi. 45 dakika süren kesintinin ardından saat 01.00 da yarım saat süren ikinci bir elektrik kesintisi yaşandı. Şehir merkezleri ve tüm ilçelerde yaşanan kesintiler gözleri Doğu Anadolu’ya elektrik dağıtım hizmeti veren Aras EDAŞ’a çevirdi.
 
ARAS EDAŞ'TAN AÇIKLAMA
Kesintilerin Aras EDAŞ ile ilgisinin bulunmadığını savunan şirket yetkilileri, “Sorun bizden kaynaklanmıyor. Kurumumuz Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) tan enerjiyi alarak dağıtımını yapıyor. Söz konusu saatlerde bizler TEİAŞ’tan enerji alamadığımız için doğal olarak enerji kesintisi yaşandı. Bizim sorumluluk alanımızda olmayan ve başka şirketler tarafından dağıtımı yapılan Van ve Hakkari’de de aynı saatlerde elektrik kesintisi yaşandı” diye konuştular.ARAS EDAŞ'ın bu açıklaması samimi bulunmazken, vatandaşlar elektrik kesintileriyle ilgili tepkilerini dile getirdiler.  
 
ENERJİ BAKANLIĞINA ŞİKAYET
Doğuda birçok ilin karanlığa gömülmesi skandalı ile ilgili, Enerji Ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı'na da çok sayıda şikayet gittiği iddia edildi. Bu arada TEİAŞ'ın büyük çaplı elektrik kesintileri yapacağı zamanlar daha önceden dağıtım yapan şirketleri bilgilendirdiği, bu şirketlerin de hassas noktaları ve önemli kurumları önceden uyardığı, işleyişin bu yönde olduğu öğrenildi. 

Editör

Son Güncelleme: 13.08.2015 08:06
Anahtar Kelimeler:
ErzurumARAS EDAŞ
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
DADAŞ Nuri baba 2015-08-12 22:13:48

Aras edaş müşterilerine icra dosyası hazırlamaktan başka birşey yapıyormu acaba