ARAPÇA BİLGİ YARIŞMASI

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nce düzenlenip Oltu Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından organize edilen imam hatip liseleri arası "3. Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmaları"nın Erzurum il elemeleri Oltu'da yapıldı.

05 Mart 2012 Pazartesi 12:44
ARAPÇA BİLGİ YARIŞMASI
Oltu'nun ev sahipliği yaptığı Belediye Sinema Salonu'nda gerçekleştirilen yarışma, hazırlanan tanıtım filmiyle başladı. Yarışmaların açılış konuşmasını yapan Oltu Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Önsel Yeğin, "Arapça, 22 Ortadoğu ülkesinin 350 milyona yakın bir nüfusu tarafından konuşulan, ayrıca 24 Arap olmayan Müslüman ülkede bir milyara yakın nüfusun kullandığı bir dil olması hasebiyle dünyada önemini artıran en önemli dillerden birisi durumuna gelmiştir" dedi.
Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge ise, "Dünyanın en güzel ülkesi Türkiye, en güzel ili Erzurum ve en güzel ilçesi de Oltu'dur" diyerek yarışmacılara başarılar diledi.
Yarışmaların jüri üyeliğini Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim üyeleri yaparken yarışmaya Oltulu vatandaşlarda yoğun ilgi gösterdi.
Arapça bilgi, şiir okuma ve hitabet olmak üzere 3 dalda yapılan yarışmalar sonunda Erzurum merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi, bilgi ve şiir okuma dalında birinci olurken, Hınıs İmam Hatip Lisesi ise tek yarışmacı olarak katıldığı hitabet dalında birinci olarak Erzurum'u temsil etmeye hak kazandı.
Yarışmalarda birinci olan öğrenciler, okul müdürleri ve öğrencileri yarışmaya hazırlayan öğretmenler ödüllerini Oltu Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek ve İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge'nin elinden aldı.

Editör

Son Güncelleme: 05.03.2012 13:41
Anahtar Kelimeler:
ARAPÇA BİLGİ YARIŞMASI
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.