ANNELER DOYASIYA EĞLENDİ

Her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar günü dünya genelinde kutlanan Anneler Günü Erzurum’da da çeşitli sivil toplum örgütleri tarafından düzenlenen organizasyonlarla kutlandı.

14 Mayıs 2013 Salı 10:07
ANNELER DOYASIYA EĞLENDİ
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kadın Kolları tarafından Yıldız Düğün Salonu’nda düzenlenen programda anneler doyasıya eğlendiler.

Milliyetçi Hareket Partisi Kadın Kolları tarafından düzenlenen ‘Anneler Günü’ etkinliği renkli anlara sahne oldu. Anneler için okunan şiirler ve anne şarkılarının okunduğu programda parti kadın kolları üyeleri ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı. Organizasyon boyunca söylenen şarkılara ritim tutan anneler yılda bir kez kendileri için yapılan böylesi organizasyonların tadını çıkarttılar.

MHP’Lİ KAYA, ANNELERİ AĞLATTI

Geçtiğimiz yıl rahatsızlığı nedeni ile vefat eden annesinin yokluğunu içinde hisseden MHP İl Başkanı Zekai Kaya, mikrofonu eline alarak anneler için duygu dolu bir kon9uşma yaptı. Konuşmasının bir bölümünde geçen yıl annesini kaybetmesinin hüznünü anlatan Kaya, “Bugün farklı duygularla sizlerin karşısındayım. Bugün anneler günü ve ben ilk defa bugün, annemin anneler gününü kutlayamıyorum.

Bu sefer o şefkatli kucağına sarılıp, doyasıya ellerini öpüp, anneler günün kutlu olsun anacım diyemiyorum. Bu sevgiden mahrum kaldığım için, bu duyguyu bu seferde sizlerle yaşamak arzusu ile karşınıza çıkmış bulunmaktayım. Siz ki, Kürşatları doğurdunuz, Siz ki, Fatih’leri doğurdunuz, Siz ki, Çanakkale ruhunu taşıyan aslanları doğurdunuz, Siz ki, Kurtuluş Savaşını tarihe altın harflerle kazıyan Mehmetçikleri doğurdunuz. O elleriniz öpülmez mi? Siz ki sevdiklerine toprak kadar vefalı Siz ki sevdiklerine gün gibi, güneş gibi sadık, Siz ki sevdiklerine kardelen çiçekleri kadar sabırlı,

Nasıl anlatalım ki sizleri, nasıl sığdıralım kitaplara, Dua edenimiz sizlersiniz, nazımızı, cefamızı, acımızı, sevincimizi paylaşan sizlersiniz. Sıkıntılarımızı dinleyip, dertlerimize ortak olan sizlersiniz. Ancak benim dert ortağım artık yanımda olmadığından dolayı, sizleri onun yerine koyup, onun yerine derdimi sizlere açıp sizlerle paylaşacağım” dedi.

“MİLLİ DEĞERLERİMİZ AYAKLAR ALTINA ALINIYOR”

Türk Milletinin milli değerlerinin ayaklar altına alınmaya çalışıldığı süreç yaşandığına dikkat çeken MHP İl Başkanı Zekai Kaya, “Milletçe çok duyarlı olmamız gereken bir döneme girmiş bulunmaktayız. 14 yıl önce Kenya’dan Türkiye’ye getirilirken, Türk Askerinin karşısında korkusundan ağzından salyalar akan bebek katili, o gün “Ben ülkemi severim, bir hizmet imkânı olursa, ülkeme hizmet ederim” derken, bugün açıkça ülkemizin nasıl bölüneceğini söylemeye başlamıştır. Terör suçundan müebbet mahkûmu olan bir kişi, hükümet tarafından sonunda, muhatap mahkûmu oldu. Acılarınız hiçe sayılarak, şehitlerinizin kanı yerde bırakılırcasına İmralı canisinden aldıkları icazetleri uygulamaya başladılar. Dahası PKK’yı hoş göstermek amacıyla içlerinde namaz kılanlar var, İyi olanlar var biz onları muhatap alıyoruz bile dediler. Ama bunu diyenler bir şehit anasını, bir şehit eşini yahut bir şehit çocuğunu muhatap almadılar. Tabi onlar için bu vatan uğruna şehit olanlar sadece birer “kelle” idi. Ayrıca askerlik yan gelip yatma yeri değildi. Ama biri çıkıp ta madem askerlik yan gelip yatma yeriydi, bu kadar şehit nerden çıktı diye sormadılar” şeklinde konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 14.05.2013 10:08
Anahtar Kelimeler:
ErzurumMHPAnneler Günü
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.