ANKARA'DA MUHTEŞEM GECE

Ankara’daki Dadaşlar, Erzurum’un 96. Kurtuluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Atatürk Kapalı Spor salonunda bir araya geldi.

17 Mart 2014 Pazartesi 00:08
ANKARA'DA MUHTEŞEM GECE
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (Hemşeri geceleri) adı altında düzenlediği geceler arasında Erzurum’a da yer vermesi ve tarihlerin çakışması belediyeyi ve vakıf ve dernekleri birlikte hareket etmeye itti. Ve Ankara Büyükşehir Belediyesi ile ESAV ve Erzurum Vakfı birlikte hareket ederek hem hemşeri gecesi, hem de kurtuluş yıldönümü birlikte kutlandı. 
Ankara’daki Dadaşlar, Erzurum’un 96. Kurtuluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Atatürk Kapalı Spor salonunda bir araya geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ESAV Başkanı Veysel Karani Aksungur, Erzurum Vakfı Başkanı Süreyya Güngör, çok sayıda bürokrat, iş adamı ve binlerce Erzurumlunun katıldığı program Erzurum Erkek Barlarının sahne almasıyla başladı. Halk Ozanlarının sahne almasının ardından ESAV Başkanı Veysel Karani Aksungur’un kısa bir selamlama konuşması yaptı.
MELİH GÖKÇEK: ANKARA’DAKİ VAATLER KARŞISINDA ERZURUMLU TEYYO DAYI’NIN ELİ ÖPÜLÜR
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Ankara’daki vaatler karşısında Erzurumlu Teyyo Dayı’nın eli öpülür hale geldi” dedi. Gölçek; “Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Bizim neler yaptığımızı, Ankara’ya ne hizmetler getirdiğimizi siz çok iyi görüyor ve biliyorsunuz” dedi. Ankara’da bazı adaylarının akla, mantığa sığmayan vaatlerde bulunduklarını, ayağa yere basan hiçbir projelerinin bulunmadığını belirten Başkan Gökçek şunları söyledi: “Siz Teyyo dayı ya da Teyyo Pehlivanı çok iyi bilirsiniz. Ankara’da bazı siyasilerin seçim vaatleri o boyutlara ulaştı ki artık akla hayale sığmıyor. Bunların vaatleri karşısında Teyyo Dayı’nın eli öpülür. Teyyo Dayı bunların desteksiz, temelsiz, hesapsız atması karşısında herhalde dili tutulur. Çıkıyorlar, ‘otobüs biletlerini 10 liraya indireceğim’, suyu indireceğim, servis ücretlerini ben karşılayacağım’ diyorlar. Bunları nasıl yapacaksınız? Belediye 5 yılda bunlar için 8 katrilyon para ayırması gerekir. Belediyenin elindeki bütçe ile 5 senede yapacağı toplam yatırımın bedeli 5 katrilyon lira. Peki sen aradaki farkı nereden karşılayacaksın? Başka hiçbir yatırım, iş yapmayacak mısın? Atıyorsun madem biraz destekli at. Teyyo Dayı mı iyi atıyor, buradakiler mi iyi atıyor. Varın siz karar verin. Ben Erzurumluların gereğini yapacağını biliyorum. Duanızı bizden eksik etmeyin. Gönlümüz her zaman yiğit Dadaşlarımızladır. Hepiniz Allaha emanet olun.” Dedi
Ankara’da yaşanan binlerce Erzurumlunun katıldığı gecede sanatçılar Semra Akgül ve Nurullah Akçayır geceye katılanları Erzurum yöresinin parçalarıyla hem hüzünlendirdi, hem de coşturdu. 
Gecenin sonunda Belediye Başkanı Melih gökçek ESAV Başkanı Veysel Karani Aksungur’a bir plaket takdim ederken, ESAV Başkanı Aksungur da Başkan Gökçek’e Bir Oltu Taşı Tesbih hediye etti.
Halayların çekildiği gecede katılımcılar gönüllerince eğlendiler. 

Editör

Son Güncelleme: 17.03.2014 00:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ALİ YILDIZ 2014-03-19 11:53:22

erzurum gecesinde dadaşın geçmişine, ecdadın kahramanlığına, milli mücadeleye gölge düşüren esav başkanı veysel karani aksungur, bağımsızlık gecemizi belediye başkanı melih gökçek'e bağımlı hale getirmiştir, siyasi propagandaya çevirmiştir, bu beni derinden üzmüştür. kendisini erzurama yakışan emsal temsil edemediğinden, dadaşa yakışan bir duruş sergileyemediğinden, kendi çıkarları için dadaşı küçültüğünden dolayı eshefle kınıyorum.

Avatar
dadaş yıldız 2014-03-18 13:41:37

ankara'da bi̇r si̇yasi̇ gafil, güya erzurum'u temsil eden esav'ın karşısında teyo' nun yalancılığından bahsetmiş ama o esav başkanı veysel karani efendi hiç tepki bile göstermemiştir. erzurum teyonun palavrasından ibaret degildir, aksav başkanı veysel karani bey ve akbelediye başkanı i.melih bey. ERZURUMU TEYYO GİBİ YALANCI GÖRENLERE TAFSİYEM ERZURUMUN GECMİŞİNE BİR BAKSIN YETİŞTİRDİGİ VATANSEVER MEMLEKETİ İÇİN MÜCADELE ETMİŞ NİCE DEGERLİ İNSANLAR VARDIR.

Avatar
T. AKBABA 2014-03-18 10:31:51

ey ankarada yaşayan erzurumlu hemşehri̇leri̇mi̇z ankarada var oldugumuzu bi̇rli̇k beraberli̇gi̇mi̇zi̇ göstermessek hep bi̇ri̇leri̇ cikar bi̇zi̇m adimiza fi̇li̇m proje kurar.bu kötü ni̇yetli̇ i̇nsanlara kendi̇mi̇zi̇ kullandirtmayalim bi̇r olalim i̇ri̇ olalim di̇ri̇ olalim.erzurum teyyo dayiylan i̇baret degi̇ldi̇r erzurumu teyyo emmi̇ gi̇bi̇ yalan dolanci görenler büyük delalet ve hüssarana ugrarlar.erzurum bu memleketi̇n ki̇li̇t taşidir erzurumun i̇nsani mert deli̇kanli vatanini seven i̇nsanlardir.erzurumu teyyo gi̇bi̇ yalanci görenlere tafsi̇yem erzurumun gecmi̇şi̇ne bi̇r baksin yeti̇şti̇rdi̇gi̇ vatansever memleketi̇ i̇çi̇n mücadele etmi̇ş ni̇ce degerli̇ i̇nsanlar var.türk kü kürd dü alevi̇ si̇ sünni̇ si̇ mevzübahi̇s vatansa erzurumlu i̇çi̇n geri̇si̇ teferruattir.bi̇z hep bi̇rli̇kte erzurumlu dadaşlariz bi̇zi̇ aldatan bi̇zden degi̇ldi̇r.