AMCAYA SON GÖREV

Türkiye’nin aranılan seramikçilerinden biri olan ve emekli olduktan sonra Kırmızıtaş Köyü’ne yerleşen Ahmet Zeki Tekin hayatını kaybetti.

22 Nisan 2014 Salı 21:59
AMCAYA SON GÖREV
Pusula Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Salih Tekin’in amcası Ahmet Zeki Tekin son yolculuğuna dualarla uğurlandı. 

Pusula Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Salih Tekin’in önceki gün hayatını kaybeden amcası Ahmet Zeki Tekin, dün son yolcuğuna uğurlandı.

Bir süredir tedavi gören ve 82 yaşında hayatını kaybeden Ahmet Zeki Tekin, dün öğlen namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Kırmızıtaş Köyü mezarlığında toprağa verildi. Erzurum’un tanınmış din adamlarından Veli Velioğlu Hocaefendi’nin kıldırdığı cenaze namazına İHA Bölge Müdürü Ayhan Türkez, Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC) Başkanı Feridun Fazıl Özsoy, Erzurum Gazeteciler Cemiyeti (EGC) Başkanı Kadir Sabuncuoğlu,TRT Spor Kulübü Başkanı Kemal Köseoğlu, Pusula Gazetesi Genel Müdürü Kenan Güneş, Pusula Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Salih Tekin, Yazı İşleri Müdürü Cihat İncesi, Pusula Gazetesi çalışanları ve çok sayıda vatandaş ile Kırmızıtaş Köyü sakinleri katıldı.

10 YIL ÖNCE KENDİ MEZARINI KAZDI AMA…

İstanbul’da seramik ustalığı yapan ve emekli olduktan sonra doğup büyüdüğü köyü olan Kırmızıtaş Köyü’ne yerleşen Ahmet Tekin, 10 yıl önce, babası ve kardeşinin mezarı yanında kendisine mezar kazdı. Ahmet Zeki Tekin, köylülerine “Ben ölürsem, cenazemi buraya defnedin” dedi. Ancak iki yıl önce kızının hayatını kaybetmesi ile yıkılan Ahmet Tekin(82), daha önceki fikriden vazgeçerek, öldüğünde, kendisinin kızı Mine Tekin’in yanına defnedilmesini isteyince, yakınları ve köy sakinleri, Ahmet Tekin’in vasiyetini yerine getirip, iki yıl önce yaşamını yitiren Mine Tekin’in yanında mezar kazdı. Gözyaşları ve dualarla son yolculuğuna uğurlanan Tekin, Kırmızıtaş Köyü’nü yasa boğdu.

TÜRKİYE’DE ARANILAN SERAMİKÇİYDİ

Kırmızıtaş Köyü Sakinleri, başarılı bir meslek geçmişi olan Ahmet Tekin’in yıllarca İstanbul’da seramikçilik yaptığı ve Türkiye’nin en gözde seramikçilerinden biri olduğunu belirtti. Bir oğlu ve iki kızı olan Ahmet Tekin’in iki yıl önce Mine Tekin isimli kızını kaybettiğini ve o günden sonra adeta hayata küstüğünü belirtti. Abubekir Tekin de, ağabeyine son görevini yerine getirirken, ardından dualar okudu. 

Cenaze töreninde amcasını kaybeden Salih Tekin’in oldukça üzgün ve bitkin olduğu gözükürken, kendisini arkadaşları teskin etti. 

Tekin ailesi cenazeye katılan vatandaşların taziye dileklerini kabul etti.

Editör

Son Güncelleme: 22.04.2014 22:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.