AMBULANS KARA SAPLANDI, ARAÇLAR MAHSUR KALDI

Doğu Anadolu Bölgesi'nde aralıklı devam eden kar yağışı ve tipi nedeniyle 223 köy yolu ulaşıma kapanırken, Erzurum'da ambulans kara saplandı, araçlar uzun süre yollarda mahsur kaldı.

14 Mart 2012 Çarşamba 11:55
AMBULANS KARA SAPLANDI, ARAÇLAR MAHSUR KALDI
Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altında bulunan Doğu Anadolu Bölgesi'nde hava, aralıklı hafif kar yağışlı. Gece en düşük hava sıcaklıkları Kars'ta eksi 11, Erzurum'da eksi 6, Ağrı'da eksi 5, Ardahan'da eksi 3, Iğdır'da eksi 2, Bayburt'ta 0 derece ve Erzincan'da 2 derece olarak ölçüldü. Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Erzurum'da 3, Ardahan'da 5, Kars'ta 3, Ağrı'da 4, Bayburt'ta 5, Erzincan'da 9 ve Iğdır'da 6 derece olması tahmin ediliyor.
Kar ve tipi nedeniyle Erzurum'da 156, Ağrı'da 35, Ardahan'da 9 ve Iğdır'da 23 olmak üzere toplam 223 köy ile ulaşım sağlanamıyor. Yolu ulaşıma kapalı olan köylerde hasta nakillerinde de zaman zaman sıkıntı yaşanıyor. Erzurum'da yolu ulaşıma kapalı olan köylerden 5 hasta, karla mücadele ve sağlık ekiplerince, hastanelere ulaştırıldı. Aşırı tipinin etkili olduğu Erzurum'un yüksek kesimlerinde ise yollarda oluşan sürgün nedeniyle araçlar yollar da mahsur kaldı. Konaklı Kayak Merkezi yolunda kayan ambulans kara saplandı. Ambulans içerisindeki hasta olay yerine çağrılan başka bir ambulansla hastaneye yetiştirildi. Kara saplanan ambulans uzun uğraşlar sonucu saplandığı yerden çıkarılabildi.
Öte yandan, Konaklı Kayak Merkezi'nde bugün yapılması planlanan kayak yarışları aşırı tipi nedeniyle iptal edildi.

Editör

Son Güncelleme: 14.03.2012 16:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.