ALTIPARMAK: KİM ÇALIŞIYOR, ÜRETİYORSA O BİZİM BAŞIMIZIN TACIDIR

Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında yaptığı açıklamada “Kim çalışıyor, kim üretiyorsa o bizim başımızın tacıdır. Benim için önemi olan iş üretilmesidir” dedi.

21 Ocak 2014 Salı 17:16
ALTIPARMAK: KİM ÇALIŞIYOR, ÜRETİYORSA O BİZİM BAŞIMIZIN TACIDIR
Yılda dört defa yapılan ve kurumlar arasındaki koordinasyon ve işbirliğini amaçlayan İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Valilik toplantı salonunda yapıldı. Vali Dr. Ahmet Altıparmak başkanlığında yapılan 2014 yılı 1. Dönem Koordinasyon Kurulu Toplantısına ilçe kaymakamları, kurum müdürleri ve belediye başkanları katıldılar. Kurum Müdürlerine tek tek söz veren ve koordinasyon gerektiren konuları değerlendiren Vali Altıparmak, herkesin şehre nasıl katkı sağlayabiliriz noktasında kafa yorması gerektiğini belirtti. Erzurum’un bölge olma iddiasını dinç tutması gerektiğini vurgulayan Vali Altıparmak; “Bölge olma iddiamızı kaybedersek Erzurum’u kaybederiz. Burası bölgedir. Her yapılan işin ona göre dizayn edilmesi gerekir.” Dedi.
Kentsel dönüşüm konusuna da değinen Vali Altıparmak bu fırsatın iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Bu bölgelerde yapılacak yeni konutların yerleşim planı yapılırken rüzgar koridorlarına dikkat edilmesi gerektiğini savunan Vali Altıparmak şehirde inversiyon olduğunu ve gelen rüzgarların önünü kesmeyecek şekilde yapılaşmanın sağlanmasını istedi.
BÖLGEMİZDE KİMYASAL KİRLİLİK YOK
Erzurum ve bölgesinin kimyasal açıdan herhangi bir kirliliğe sahip olmadığını söyleyen Vali Altıparmak bu durumu organik tarım açısından büyük bir fırsat sunduğunu kaydetti. Önemli olanın çiftçileri bilinçlendirmek olduğunun altını çizen Vali Altıparmak: “Bölgemiz Türkiye’de en az kirliliğe sahip bölgemiz. Hatta hiç kirlilik yok. Bunu avantaja çevirmek lazım. Organik etin kilosu 9 EURO, normal et 7-12 TL arası. Zaten eti organik üretiyoruz. Bu süreçte yapmamız gereken sertifikasyon takibini hızlandırmak. Herkesin bu konuda daha duyarlı olması gerekir” diye konuştu.
Vali Altıparmak açıklamalarının ardından koordinasyon gereken konularda katılımcılara söz vererek dile getirilen sorunların çözümü noktasında çalışılmasını istedi.

Editör

Son Güncelleme: 21.01.2014 17:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.