ALTINOK’UN ATANMASIYLA İLGİLİ ÖNEMLİ AYRINTI

1980'den bu yana ilk kez bir hükümet, doğrudan bir valiyi İstanbul'a il emniyet müdürü olarak atadı. Bu uygulamanın son örneği 1978'de Kozakçıoğlu'ydu.

20 Aralık 2013 Cuma 08:48
ALTINOK’UN ATANMASIYLA İLGİLİ ÖNEMLİ AYRINTI
İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla görevden alındı. Çapkın'ın görevden alma yazısı ilk aşamada "geçici görevlendirme" şeklinde yazıldı. Merkeze çekme kararnamesi ise daha sonra hazırlandı. Hükümetin, Çapkın'ın görevden alınmasıyla ilgili kararı önceki gün yaptığı toplantıda verdiği öğrenildi.
Hükümet, İstanbul'da başgösteren kriz sonrasında emniyet kökenli il emniyet müdürü yerine vali ataması yapmayı tercih etti. Daha önce, İstanbul'da görev yapan il emniyet müdürleri önce vali yapılıyor daha sonra yeniden İstanbul'a il emniyet müdürü olarak atanıyordu. Hükümet bu kez doğrudan vali atamayı tercih etti. Hükümet, dün öğle saatlerinde Çapkın'ın yerine Aksaray Valisi Selami Altınok'u geçici görevle İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne atadı. Altınok'un kararnamesinin Başbakanlık'tan Cumhurbaşkanlığı'na gönderildiği öğrenildi. Şimdiye kadar hiç bir emniyet biriminde görev yapmayan Altınok'un atanmasında Erdoğan'ın yakın çalışma ekibinin etkili olduğu kaydedildi. Bu çerçevede, Altınok, 1980'den sonra İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne doğrudan ataması yapılan ilk vali oldu. Daha önce, 1978'de dönemin Erzurum Valisi Hayri Kozakçıoğlu, vali kadrosuyla İstanbul'a il emniyet müdürü olarak atanmıştı.
Kaynak: Milliyet

Editör

Son Güncelleme: 20.12.2013 08:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.