ALTINOK EMNİYET GENEL MÜDÜRÜ

İçişleri Bakanlığı kararnamesi yayınlandı.

admin
admin
10 Eylül 2016 Cumartesi 01:34
ALTINOK EMNİYET GENEL MÜDÜRÜ
Uzun zamandır beklenen valiler ve emniyet müdürleri atamaları yapıldı. Resmi gazetenin bugünkü sayısında yayınlanan emniyet müdürleri ve valilerin atanmasına ilişkin kararnamelerle önemli değişikler görüldü.
İçişleri Bakanlığı kararnamesi yayınlandı. İçişleri Bakanlığı Müsteşarı hemşehrimiz Selami Altınok, Emniyet Genel Müdürü oldu. Emniyet Genel Müdürü M. Celalettin Lekesiz merkeze alınırken, Altınok'tan boşalan İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı'na da Artvin Valisi Muhterem İnce atandı. 
Artvin Valisi Muhterem İnce, İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı'na
İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Selami Altınok, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne
Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Merkez Valiliği'ne
Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Merkez Valiliği'ne
Çanakkale Valisi Hamza Erkal, Merkez Valiliği'ne
Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya, Merkez Valiliği'ne
Hatay Valisi Ercan Topaca, Ankara Valiliği'ne
Mahalli İdareler Genel Müdürü Ömer Doğanay, Artvin Valiliği'ne
Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanı Orhan Tavlı, Çanakkale Valiliği'ne
Merkez Valisi Erdal Ata, Hatay Valiliği'ne
Merkez Valisi Hasan İpek, Sinop Valiliği'ne
İzmir Vali Yardımcısı Zülkif Dağlı, Düzce Valiliği'ne
Selami Altınok kimdir?
1966 yılında Erzurum İli Narman İlçesinde doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Erzurum´da tamamladıktan sonra, 1984 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümüne girdi. 1988 yılında üniversiteyi bitirdi. 1989 yılında Erzincan´da Kaymakam adayı olarak göreve başladı. Bir yıl süreyle İngiltere´de bulundu.
Kayseri Akkışla İlçesinde Kaymakam Vekilliği, Tokat Almus, Bitlis Güroymak, Van Erciş, Samsun Terme ve Antalya Serik ilçelerinde Kaymakamlık yaptıktan sonra Erzurum İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevine atandı.
Van 100. Yıl Üniversitesinde Yakın Çağ Tarihi üzerine Yüksek Lisansını tamamladı. 3 Ağustos 2012 tarihinden Aralık 2013 tarihine kadar Aksaray Valisi olarak görev yaptı. 2014/5916 sayılı kararname ile Merkez Valisi olarak vekaleten İstanbul İl Emniyet Müdürlüğüne atandı.
29 Ağustos 2015 – 24 Kasım 2015 tarihleri arasında 63. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti´nde İçişleri Bakanı olarak görev yaptı.
30 Kasım 2015 – 18 Aralık 2015 tarihleri arasında Bakanlık Onayı ile Bakan Yardımcısı olarak vekaleten görevlendirilmiştir.
18 Aralık 2015 tarihli ve 29566 sayılı Resmi Gazete´de yayımlanan atama Kararnamesi ile İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı görevine atanmıştır.
Sayın Selami ALTINOK, Gülhan ALTINOK (Mühendis/Hukukçu) ile evli olup iki erkek, bir kız çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.  

Editör

Son Güncelleme: 11.09.2016 15:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.