“ALT YAPI TAMAM SIRA YATIRIMDA”

Yirmibeşinci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’na yaptığı başarılı ev sahipliğiyle spor oteriteleri ve turizmcilerin dikkatini üzerine çeken Erzurum ve Palandöken, dünya markası olma yolunda hızla ilerliyor.

16 Şubat 2011 Çarşamba 10:05
“ALT YAPI TAMAM SIRA YATIRIMDA”
Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK) Başkanı Erdal Güzel, tesis altyapısı tamamlanan kente yeni yatırımlar gelmesi için çalışma yapılması gerektiğini belirtti.
Türkiye’nin kış sporlarındaki ilk uluslararası organizasyonu olan, 27 Ocak - 6 Şubat günleri arasında gerçekleştirilen 25’inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’nı başarıyla tamamlayan Erzurum, yeni yatırımcıları bekliyor. Başarılı bir organizasyon süreci geçiren Erzurum’da sürecin devam etmesi için yeni alanların açılması, özellikle turizm alanında yeni yatırım alanları oluşturulması gerektiğini belirten Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK) Başkanı Erdal Güzel, bunun sağlanması için gerekli çalışmaların zaman kaybedilmeden başlaması gerektiğini söyledi.
Kış Oyunları sayesinde kış turizminin altyapısının tamamlandığını kaydeden ER-VAK Başkanı Güzel, "Kış turizminin yanı sıra diğer turizm çeşitlerinin de yapılabilmesi için gerekli olan potansiyel harekete geçirilmeli. Başarılı bir organizasyonla yapılan reklamın meyvesini yeni yatırımlarla almalıyız” dedi. Erzurum 2011 Winter Universiade’yle kentin tanınırlılığının üst düzeye çıktığını anımsatan Güzel, “Kar ve buz sporları için tüm tesislerin bulunduğu kent, kış turizmi açısından en çok tercih edilen merkezlerden biri haline gelecek” dedi.
Öte yandan Türkiye'de kış turizmi için yapılan ilk kapsamlı proje olan Erzurum - Palandöken Kış Sporları ve Turizm Master Plan çalışmasıyla, Palandöken Dağları’nın doğal yapısı ve iklimiyle uluslararası kış sporları merkezi niteliğine sahip olduğunun belirlendiği kaydedildi. Üç alan üzerinde her gün 32 bin kişinin kayak yapabilmesini öngören projeyle, kentin uluslararası yarışmalar hatta Kış Olimpiyatları düzenleyebilecek kapasiteye sahip olduğu belirlendi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.