ALO FETVA HATTI’NA GELEN İLGİNÇ SORULAR

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Türk Telekom İşbirliğiyle başlatılan ve vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterilen Alo 190 Fetva Hattında vaiz ve vaizelere en çok nikah ve boşanma ile ilgili sorular yöneltiliyor.

31 Ocak 2014 Cuma 11:03
ALO FETVA HATTI’NA GELEN İLGİNÇ SORULAR
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2012 yılında başlatılan Alo 190 Fetva Hattı kandil gecelerinde ve Cuma günlerinde vatandaşların yoğun ilgisini görüyor. Erzurum’da alanında uzman vaiz ve vaizeler de Alo Fetva Hattı’na gelen soruları cevaplandırıyor. Erzurum İl Müftü Vekili Abdurahman Kotan, Alo Fetva Hattının vatandaşlar tarafından yoğun bir şekilde kullanıldığını söyledi. Kotan, ”Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Türk Telekom İşbirliği neticesinde 190 numaralı hat Alo Fetva Hattı olarak Türkiye genelinde kullanılmaktadır Fetva Hattında nöbet tutan vaiz ve vaize arkadaşlar hem bayan hem de erkek fetvamız var bu alanında uzman kişiler fetva hattına gelen soruları cevaplandırıyor. İhtiyaca göre il müftü yardımcılarımız hatta onları da aşan bir durum veya soru olduğu takdirde il müftümüz fetva verebilmektir. Bazen de yazılı olarak sorular geliyor. Biz bu yazılı soruları da yazılı olarak yasal süreci içinde cevap vermeye çalışmaktayız. Günlük en az 2 bay ve bayan vaizlerimiz nöbet tutmaktadır.
EN ÇOK BOŞANMA VE NİKAHLA İLGİLİ SORULAR GELİYOR
Genel olarak fetva hattına en fazla boşanma ve nikahla ilgili sorular yöneltildiğini belirten Erzurum İl Müftü Vekili Abdurahman Kotan, “190 Fetva Hattında vatandaşların en fazla sorduğu sorular nikah, boşanma ve yeminle ilgili akıllarına takılan soruları vaizelere soruyorlar. Bunun dışında itikadi konularında iman, ibadet, ahlak soruları gelmektedir. Bazen yöresel inanışlarla ilgili dinle alakası olmayan ama bidat ve hurafelerden işte hocam bunların dinimizde yeri var mı? varsa nedir? gibi sorular sorulmakta ve bu sorularında eğer dinde yeri var sa ayet ve hadislerden örnek vererek sorulara cevap veriyoruz. Günlük yaklaşık olarak 20’den aşağıya soru gelmiyor. Bunun yanında müftülüğümüze bizzat kendileri gelen ve yüz yüze soru sormaya gelen vatandaşlarımız var. Erzurum İl Müftülüğü Alo Fetva Hattı’na aylık yaklaşık olarak bin 500 soru soruluyor. Özellikle kandil geceleri, Cuma ve Perşembe günlerinde çok soru geliyor. Bir de ramazan ayı gelmeden ve ramazan ayı içerisinde oruç ve zekatla ilgili sorular geliyor.” şeklinde konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 31.01.2014 11:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.