ALMANYA’DAN TİBET’E YÜRÜYOR

Almanya’da yaşayan Elektrik Mühendisi Stephan Meurisch, 28 kilogram ağırlığındaki sırt çantası ile binlerce köy ve yüzlerce şehir görerek Almanya'dan Tibet'e gitmek için 19 aydır yürüyor.

31 Ekim 2013 Perşembe 14:07
ALMANYA’DAN TİBET’E YÜRÜYOR
Günde en az 20 kilometre yürüyen Elektrik Mühendisi Stephan Meurisch, 19 ay sonra Erzurum’a ulaştı. Avusturya, Slovakya, Macaristan, Romanya, Bulgaristan'dan geçip Türkiye'ye giriş yaptığını ve Erzurum'a geldiğini belirten Stephan Meurisch, yürüyüşün sadece köy ve yayla yaşantısını sevdiği için olduğunu belirtti. Dinlenmek için kimi zaman içinden geçtiği yerleşim birimindeki kişilerin evlerine konuk olduğunu belirten Meurisch, bazen de uyku tulumunda dışarıda uyuduğunu anlattı.

Yürüyerek Tibet’e gitmeyi amaçladığını kaydeden Stephan Meurisch, “Sanırım gitmem 4-5 yıl sürer. Çok maceralı ve güzel bir yolculuk geçiriyorum. Bu yolculuk için Münih’te ki evimi kapattım. Çalıştığım mağazadan istifa ettim.” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 31.10.2013 14:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.