Alın size bir ‘aykırı dadaş’ daha!

22 Ağustos’ta dördüncü defa bir kıtadan bir kıtaya yüzecek!

admin
admin
07 Temmuz 2021 Çarşamba 12:33
Alın size bir ‘aykırı dadaş’ daha!

Vedat REFAYELİ

Son yıllarda ‘aykırı dadaş’ tanımına sıklıkla rastlar olduk.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda başmüfettiş görevinde bulunan Rahmi Aksoy, kuşkusuz o aykırı dadaşlardan biri.

2000’li yılların başlarında Erzurum Lisesi’nde öğretmenlik görevinde bulunurken, müteşebbis ruhu ve daha çok şiirleriyle tanıdığım Rahmi Aksoy, yaklaşık 10 yıldır Ankara’daydı.

O Rahmi Aksoy, bir yandan görevini yürütürken, bir yandan da yüzmede farkındalık yaratmış, sıradışı bir isim olarak karşıma çıkageldi!

Hem de profesyonel olmamasına rağmen o müthiş özgüveniyle kıtalararası yüzme yarışına giren bir dadaş.

Kaldı ki yüzmeyi de çok yakın bir zamanda öğrenmiş ve deli dalgalar karşısında kulaç atmaya başlamış.

Bu yıl 33’ncüsü düzenlenen Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışına dördüncü defa katılacak.

57 ülkeden onbinlerce yüzme meraklısının arasında ilk 2500’e girmeyi başaran ve 22 Ağustos’da dördüncü defa o arenaya çıkacak olan Aksoy, Erzurum’un adını bu şekilde duyurmaya kararlı.

Daha çok Esat Kıratlıoğlu ve Kürşat Tüzmen gibi ünlü siyasilerin yarışmalarıyla tanınan Boğaziçi yarışlarında 6,5 kilometre uzunluğunda bir doğal parkurda yüzecek ve madalya kovalayacak.

Eleme yarışlarını kazanan ve 22 Ağustos’taki yarışlara katılmaya hak kazanan Aksoy, zihinsel ve fiziksel hedefleri olduğunu, bu amaçla yüzmeye merak sardığını belirtiyor.

Doğa sporlarıyla da arası son derece iyi olan Rahmi Aksoy’u, bu teşebbüsünden ötürü kutluyor, kocaman kocaman alkışlıyorum.

Bu benim son kararımdır.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.