Ali Korkut, Yakutiye'nin tarihine geçti

Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, belediyenin kuruluşundan sonra sürekli biriken ve 148 milyon liraya yaklaşan SSK ve Maliye borçlarını ödeyerek belediyenin tarihine geçti.

admin
admin
30 Ocak 2018 Salı 14:03
Ali Korkut, Yakutiye'nin tarihine geçti

Erzurum merkez Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, belediyenin kuruluşundan sonra sürekli biriken borçlarla ilgili olarak, "Yaptığımız çalışmalarla çok şükür 147,8 milyon lirayı bulan SSK ve maliye borcumuzu bugün itibariyle ödemiş bulunuyoruz. SSK borcu 86,6 milyon, maliye borcu ise 61,2 milyon lira olan borcumuzu çok şükür ödeyerek belediyemizin sırtındaki en büyük yükü kaldırmış olduk. Türkiye genelinde devlete borcu kalmayan bir belediye olduk. Şimdi daha güçlüyüz" dedi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Yakutiye Belediyesinin 1994'te kurulduğu ve 2009'da yasayla Kazımkarabekir, Dumlu ve Dadaşköy belediyelerinin birleştirilmesiyle Yakutiye Belediyesinin ilçe belediyesi statüsüne kavuştuğu hatırlatıldı.

Birleşen belediyelerin biriken maliye ve SSK borçları ve personellerinin de Yakutiye İlçe Belediyesine devredildiğinin bildirildiği açıklamada, Yakutiye Belediyesinin ölçeğine göre 832 personeliyle en fazla personele sahip belediye olduğu ve kamu borcu yüküyle de Türkiye genelinde en borçlu 6. belediye sıralamasıyla listeye girdiği belirtildi.

Açıklamada, görüşlerine yer verilen Yakutiye Belediye Başkanı Korkut, 2010'da Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, dönemin milletvekilleri ve teşkilat desteği ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın destek ve oluruyla 660 personeli kamuya aktardıklarını, bu şekilde belediyenin sırtından büyük bir yükü kaldırarak, halka hizmet yolunu açtıklarını kaydetti.

Korkut, başkanlığa seçildiği günden itibaren maliye ve SSK'ya cari borçların düzenli ödendiğini hatırlatarak, "Ancak toplu olarak devraldığımız borçlarımız duruyordu. Merkezi idare payımızdan yüzde 40 oranında her ay bu borç için kesinti yapılıyordu." ifadelerini kullandı.

Belediyenin önünü açmak ve daha büyük işler yapabilmek için belediyenin personel ve borç yükünden de kurtulması gerektiğine işaret eden Korkut, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Yaptığımız çalışmalarla çok şükür 147,8 milyon lirayı bulan SSK ve maliye borcumuzu bugün itibariyle ödemiş bulunuyoruz. SSK borcu 86,6 milyon, Maliye borcu ise 61,2 milyon lira olan borcumuzu çok şükür ödeyerek belediyemizin sırtındaki en büyük yükü kaldırmış olduk. Türkiye genelinde devlete borcu kalmayan bir belediye olduk. Şimdi daha güçlüyüz. Arsa ve dükkanların takasıyla devlete olan borçlarımızın tamamından kurtardık."

Korkut, kamuya olan borçların ödenmesi ile Yakutiye Belediyesinin önünün tamamen açıldığını aktararak, şunları kaydetti:

"Avrupa Birliği programları çerçevesinde proje yapıyorsunuz, sizden borcunuzun olmadığına dair yazı isteniyor. Payınızdan sürekli kesinti yapılıyor ama borcunuz bitmiyor. Birde belediye arsalarınız var, satacaksınız veya geçmişte satılmış. Üzerine inşaat yapılmış, ruhsat verilecek, resmi işlemleri var. İşlem yapacaksınız bir bakıyorsunuz arsa üzerinde maliye veya SSK haczi bulunuyor. Eliniz kolunuz bağlanıyor. Böylece yüzlerce arsa veya binada benzer sorunlardan dolayı oluşan sorunlar ortadan kalkmış oldu. Borç yükünü sırtından atan bir belediye, halka hizmet noktasında daha farklı işlere imza atabilecek."

Editör

Son Güncelleme: 30.01.2018 15:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.