ALBAYRAK GAZETESİ’NİN İKİNCİ BASKISI YAPILDI

Atatürk Üniversitesi tarafından tıpkı basım ve günümüz Türkçesiyle daha önce yayınlanan ünlü Albayrak Gazetesi’nin yeni baskısı yapıldı.

06 Nisan 2012 Cuma 15:08
ALBAYRAK GAZETESİ’NİN İKİNCİ BASKISI YAPILDI
2009 yılında ilk baskısı yapılan ve orijinal metinlerin sadeleştirilmesinde bazı okuma hataları görülen Albayrak’ın yeni baskısında bu eksiklikler giderildi.
Albayrak’ın önceki sayısında yer almayan ve yurtdışındaki bazı kütüphanelerde bulunan eksik sayılardan 26’sına Hollanda’nın Amsterdam şehrinde Uluslararası Sosyal Tarih Enstitüsünde ulaşıldı. Ancak bu sayıların eldeki mevcut sayılarla aynı olduğu anlaşıldığından ikinci baskıda kullanılamadı.
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, 20. Yüzyıl’ın başlarında Türk milletinin bağımsızlık azminin Erzurum’dan yükselen sesi olan Albayrak gazetesinin ikinci baskısını yapmış olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.
Sadece Erzurum ve Türkiye Tarihi açısından değil dünya tarihi açısından da önemli kaynak bir eser olan Albayrak gazetesinin mevcut koleksiyonunun ilk baskısının Erzurum Kongresi’nin 90. Yıldönümü olan 2009 yılında Atatürk Üniversitesi tarafından yapıldığını ifade eden Rektör Koçak, şunları kaydetti:
“Bu süreçte emeği geçen öğretim üyelerimizin çalışmalarını ve samimi gayretlerini takdir ile kendilerine teşekkür ediyorum. Ayrıca eserin yayınlanmasını müteakip değişik kesimler tarafından lehte veya aleyhte yapılan eleştirileri de saygı ve anlayışla karşılıyorum. Eser, gerekli tashihler yapılarak ikinci baskıya hazırlanmış ve alanında uzman bilim adamlarından bir heyete inceletilerek eserin bu haliyle yayınlanabileceğine dair karar verilmiş ve yayınlanmıştır. Bu heyette yer alan öğretim üyelerimize de ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum.”
Rektör Koçak, Albayrak’ın yeni baskısının konuyla ilgili bilim kuruluşlarına ve kütüphanelere gönderileceğini kaydetti.

Editör

Son Güncelleme: 06.04.2012 15:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.