AKSAK : NENE HATUN’U UNUTMADIK

Erzurum Milletvekili ve Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi Muhyettin Aksak, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Aksak, mesajında “Nene Hayun’un verdiği mücadeleyi unutmadık ve unutturmayacağız” dedi.

07 Mart 2012 Çarşamba 13:44
 AKSAK : NENE HATUN’U UNUTMADIK
Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, yayınladığı mesajında, kadınların toplumun vazgeçilmez değerleri olduğunu ifade ederek, tüm kadınlarımızın kazanılmış olan haklarının korunması gerektiğine dikkat çekti.
Aksak, “Hayatımızın doğumdan ölüme kadar her aşamasında varlıklarıyla yaşantımızı anlamlandıran, her şart ve ortamda koşulsuz destek veren kadınlarımızı anmaya elbette bir gün yetmez. Onlar evde anne, eş ve iş hayatımızda mesai arkadaşlarımızdır” diye konuştu.

“NENE HATUN’UN VERDİĞİ MÜCADELEYİ UNUTMADIK”
Kadınların Erzurum’un tarihinde de büyük bir yer edindiğine değinen milletvekili Aksak, “Anadolunun vefakar, cefakar ve onurlu kadınları tüm imkansızlıklara ve yaşadıkları yokluğa rağmen Milli Mücadelede adeta destan yazdılar. Buna en güzel örnek Nene Hatun’dur. Onun verdiği mücadeleyi asla unutmadık ve unutmayacağız. Onunla iftihar ediyoruz. Çünkü biz onların torunlarıyız” diye konuştu.
Kadına yönelik şiddetin önlenmesini içeren Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddettin Önlenmesine Dair Kanun Tasarısının yasalaşması yönünde çalışmaların devam ettiğine değinen Erzurum Milletvekili Aksak, ayrıca kadınların iş hayatında yaşadığı sıkıntıları giderecek ve istihdamını artıracak pek çok düzenlemenin yapıldığını da söyledi.
Aksak mesajını şöyle tamamladı: “Tüm kadınlarımızın 08 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, başarı ve mutluluk dolu bir yaşam sürmelerini diliyorum.”

Editör

Son Güncelleme: 07.03.2012 15:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.