AKİF, 'RUHUYLA' ANILDI

İstiklâl Marşı'nın kabulünün 91. yıldönümü nedeniyle düzenlenen programda ünlü şair Mehmet Akif Ersoy anıldı. Programda öğrenciler tarafından hazırlanan bir piyes sahnelendi.

13 Mart 2012 Salı 09:34
AKİF, 'RUHUYLA' ANILDI
İstiklâl Marşı'nın kabulünün 91. yıldönümü nedeniyle anma programı düzenlendi. Programda İstiklal Marşı'nın yazarı Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un hayatından kesitler de sunulurken okullar arasında düzenlenen resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler de ödüllendirildi.
Sağlık Müdürlüğü Kültür Merkezi Salonu'nda düzenlenen Mehmet Akif'i Anma ve İstiklal Marşı'nın kabulünü anma programına Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'in yanısıra ilçe kaymakamları, il ve ilçe müdürleri de katıldı. Valilik tarafından hazırlanan ve Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi tarafından organize edilen program milli marşın okunuşuyla başladı. Ardından Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un hayatından kıssaların anlatıldığı bir sunum yapıldı.
Sunumun ardından kürsüye gelen İl Milli Eğitim Müdür Vekili Yıldırım Akkuş, İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy konulu bir konuşma yaptı. Akkuş, Mehmet Akif Ersoy(un büyük bir şair ve dava adamı olduğuna dikkat çekerek, "76 yıl önce edebiyata intikal eden şairimizin şiirleri bugün günümüzde hala milletimizi etkilemekte ve büyük bir haz vermektedir."dedi.
VALİ ÖZTÜRK: ALLAH BİR DAHA BU MİLLETE İSTİKLAL MARŞI YAZDIRMASIN
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk ise, vatan ve millet sevgisinin, bağımsızlık ve hürriyetin en güzel ifadesi olan İstiklal Marşını Türk halkına armağan eden ve Çanakkale şiiriyle Çanakkale geçilmez şiarını destanlaştıran milli şair Mehmet Akif Ersoy'u saygı, minnet ve rahmetle andığını söyledi. Vali Öztürk, "Milli mücadele yıllarının en ateşli olduğu dönemde milletimizi ayağa kaldıracak, birlik ve beraberliğimizi pekiştirecek bir milli marş gereksinimi duyulmuş ve açılan yarışmayla 12 Mart 1921 günü 725 şiir arasından istiklal marşımız seçilmiştir."dedi.
Milli şair Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan İstiklal Marşı'nın, yok olmak üzere olan bir milletin, yeniden doğuşunun ve şahlanışının destanı olduğunu hatırlatan Vali Öztürk, sözlerini, Akif'in; "Allah bir daha bu millete istiklal marşı yazdırmasın."sözleriyle noktaladı.
DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ
Vali Öztürk'ün konuşmasının ardından Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşını yazma sürecini konu alan ve Tacettin Dergahı'ndaki çalışmaları kısa bir piyesle sergilendi. Piyes sonunda İstiklal Marşı salondakilerin de katılımıyla yeniden okundu. Ardından da okullar arası düzenlenen Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı konulu resim ve kompozisyon yarışmasında ilk üçe giren öğrencilere Vali Sebahattin Öztürk ile Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler tarafından çeşitli ödüller verildi.
Öte yandan Oltu'dan yarışmaya katılıp  dereceye giren öğrencileri Erzurum'a getiren aracın yoğun kar nedeniyle geri dönmek zorunda kaldığı bu nedenle de ödüllerinin okullarına gönderileceği öğrenildi.

Editör

Son Güncelleme: 13.03.2012 10:59
Anahtar Kelimeler:
AKİFRUHUYLA ANILDI
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.