AKDAĞ: TERÖR HİÇBİR ZAMAN İÇ POLİTİKA MALZEMESİ OLARAK KULLANILMAMALIDIR

Türkiye'nin önündeki en önemli problemlerden birinin terör meselesi olduğunu belirten Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bu meselenin hiçbir zaman iç politika malzemesi olarak kullanılmaması gerektiğini söyledi. Bakan Akdağ, "Sağlık çalışanı ve askerin kaçırılması zalimce ve bölge halkına karşı işlenmiş bir insanlık suçudur" dedi.

16 Temmuz 2011 Cumartesi 17:30
AKDAĞ: TERÖR HİÇBİR ZAMAN İÇ POLİTİKA MALZEMESİ OLARAK KULLANILMAMALIDIR
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nca gerçekleştirilecek Anadolu'nun Zirvesinde Uluslar arası Tanıtım ve İşbirliği Buluşması-2'nin (AZUTİB-2) açılışına katılmak üzere memleketi Erzurum'a gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, gazetecilerle bir araya geldi. Avrupa'nın en yüksek atlama kulesi olan Türk Telekom Atlama Kulesi kafesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Akdağ, ülkenin gelişmesiyle ilgili durumun ümit verici olduğunu, en son yüzde 11'lik büyümenin motivasyonu daha da artırdığını kaydetti.
Türkiye'nin karşısındaki en önemli problemlerden birinin terör meselesi olduğunu ifade eden Bakan Akdağ, bu konuda kararlı bir biçimde mücadeleyi devam ettireceklerini dile getirdi. Siyasetçilerin samimi davranması gerektiğini vurgulayan Bakan Akdağ, saldırılar ve şehitler karşısında siyasi kolaycılığa kaçarak geçmişte suçlamalar yapanların gelecekte de böyle davranması halinde yanlış yapmış olacağını söyledi. Terör örgütü ve yandaşlarına karşı el birliği yapmanın önemli olduğunu anımsatan Bakan Akdağ, şöyle konuştu:
"Siyasetçisiyle, sivil toplum kuruluşla tüm ülke olarak bu konuda mutabık olmalıyız. Bu, meselenin üstesinden gelmenin birinci unsurudur. Bu mesele, hiçbir zaman iç politika malzemesi olarak kullanılmamalıdır. Hepimizin bu meseleden ızdırap duyduğunu ve içinin yandığını biliyoruz. Gayri samimi siyasi yaklaşımlara karşı, ortak akıl kullanarak sesimizi yükseltmeliyiz. Birkaç gün önce de iki asker ve bir sağlık görevlisi kaçırıldığını da çıkıp 'bu zalimce ve bölge halkına karşı işlenmiş bir insanlık
suçudur' dedim. Bu bölgelerde biz sağlık hizmetini geliştirmek için ne büyük gayret gösterdik. Burada çalışan sağlıkçılar, fedakarca görev yapıyor. Sağlık çalışanına bir güvenlik sorunu, oluşturmak bu bölgede sağlık hizmetinin aksamasını istiyorsunuz demektir. Bu o kadar kolay anlaşılır bir şeydir. Terör örgütü böyle bir terör örgütüdür. Ondan sonra da güya Kürt kardeşlerimizin haklarını savunduklarını ifade ediyor, sözüm ona onların temsilcisi olduklarını iddia ediyorlar. Bu samimiyetsizliktir ve bu samimiyetsizliğe karşı el birliği etmek lazım. Bunu önemsiyorum. Allah rahmet etsin şehitlerimiz oldu. Tabiki bu yolda şehit verilir. Bu kaçınılmaz olabilir. Ama bütün mesele birlik ve beraberlik içinde bunu çözmek. Niyetleri belli. Niyetlerinin kötü olduğunu biliyoruz. İyi niyetli falan değiller. Zaten şiddetle hak aranmaz. İnsanları öldürerek asla hak aranamaz. Bunların yaptığı, bölgeye hizmet gittikçe, demokrasi geliştikçe, Kürt kökenli kardeşlerimin yaşamları, kendi kimliklerini yaşama ve bunu ortaya koyma hususundaki özgürlük alanları genişledikçe rahatsız oluyorlar. Bölgede şiddete başvuracak ne var. Hiçbir şey yok. Bölge de özgürlük alanları da sürekli gelişiyor. Öyleyse eline silah alarak, gencecik çocukları dağa çıkarıp eline silah vererek, yapılan işin ne manaya geldiği, kime hizmet edeceği belidir" diye konuştu.

ERZURUM PİLOT İL OLUYOR
Yeni dönemde vatandaşa sunulan sosyal ve ekonomik destekler ile sosyal ve mali açıdan yapılan hizmetleri koordine edecek bir oluşumun hayata geçirileceğine işaret eden Bakan Akdağ, "Bu hükümetin programında da yer aldı. Bakanları ziyaret ederken Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'le önemli bir konuyu konuştum. Bütün sosyal destekleri bir çatı altına toplamak ve bunu bir entegre model içerisinde vatandaşa sunmak istiyoruz. Bu modelin geliştirilmesi açısından Erzurum'u ilk çalışma alanı, adeta bir pilot bölge olarak belirledik. Ben de destek vereceğim kendisine. Erzurum'da sosyal hizmetler, Sağlık Bakanlığı ve valiliğin görevlendireceği personelle bütün hanelerin sosyal ve ekonomik durumunu ortaya koyarak, risk altında bulunan ve desteğe ihtiyacı olan haneleri tam anlamıyla kayıt altına alacağız. Aslında bu kayıt sistemi büyük ölçüde oluşmuştu. Ama bütün bu destekler ölçülü, takip edilebilir ve sürdürülebilir bir şekilde yapılsın istiyoruz. Erzurum'da da bunun ilk modelini oluşturacağız. Herhangi bir şeklide sosyal ya da mali problemi gözardı edilmiş bir tek vatandaş kalmasın arzusundayız" diye konuştu.
Yatırımı celbetmek ve istihdam sağlamanın yeni dönemde en önemli işleri olduğunu kaydeden Bakan Akdağ, Kaya Otel'in kent oteli kurmak için Erzurum'da yer arayışında olduğunu, Konaklı'daki tahsisli alanlardaki sorunların çözümü konusunda önemli bir aşama kaydedildiğini, kentin geleceğinin aydınlık olduğunu dile getirdi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.