AKDAĞ, BAŞÖRTÜSÜ SERBESTLİĞİYLE İLGİLİ KONUŞTU

Eski Sağlık Bakanı ve Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Recep Akdağ, ortaöğretimde başörtüsünün serbest bırakılmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Benim ailem de, eşim de, kızım da, yeğenlerim de bu meselenin mağduru oldu. Bu meseleleri yaşamamış olanlar, bugün normalleşme sürecinin bir parçası olan bu serbestleştirmeyi siyaseten olumsuz olarak tartıştıklarını görmek gerçekten üzücü.” dedi.

01 Ekim 2014 Çarşamba 09:48
AKDAĞ, BAŞÖRTÜSÜ SERBESTLİĞİYLE İLGİLİ KONUŞTU
AK Parti Aziziye ilçe teşkilatı tarafından düzenlenen Danışma Meclisi toplantısında konuşan Akdağ, orta öğretimde başörtüsünün serbest bırakılmasını eleştirenlere sert cevap verdi. Akdağ, “Bu salonda oturan belki de her kardeşimizin ailesinde, geçmişte bu başörtüsü meselesinden dolayı yaşanmış bir mağduriyet vardır. Benim ailemde de var. Eşim de, kızım da, yeğenlerim de bu meselenin mağduru oldu. Bu meseleleri yaşamamış olanlar, bugün normalleşme sürecinin bir parçası olan bu serbestleştirmeyi siyaseten olumsuz olarak tartıştıklarını görmek gerçekten üzücü. Yakın zamanda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Adayı Muharrem İnce’nin bir yazısını okudum. Kemal Kılıçdaroğlu’nun bazı beyanatlarına rastladım. Cumhuriyet Halk Partisi’nden veya başka merkezlerden bir takım sesler çıkıyor. Bunlar halen daha milletin ruh kökünün ne olduğunu anlayamadılar.” dedi.
BUNLARIN CAHİLLİKLERİNİ YÜZLERİNE VURMAK LAZIM
“Bu bir özgürlük adımıdır” diyen Akdağ, şunları söyledi: “Şöyle diyorlar: 8, 9, 10 yaşında kız çocuğunun başını örtemeyecekler. Kardeşim yapılan böyle bir şey değil. Arzu edenin, isteyenin başını örtebilmesi ile ilgili bir durumdur. Bu bir özgürlük adımıdır. İsteyen örter isteyen açar. Örtünme meselesinin bizim geleneğimizde ve inançlarımızda bir zamanı var, buradan bunların bir kere cahilliklerini yüzlerine vurmak lazım. Bir genç kız ne zaman ergenlik çağına adım atmışsa, bizim geleneğimize ve inançlarımıza göre başını örtmesi gerekiyor. Küçücük çocukların zorla başları örtülecekmiş gibi bir tartışma ortamına taşımak istiyorlar. Tabi ki bu memlekette böyle bir şey yok. Herkes özgürce inançlarını, geleneklerini yaşar. Bizler Erzurum’dan Yeni Türkiye’nin normalleşmesi için atılan bu adım için bütün emeği geçenlere teşekkür ediyor ve onları alkışlıyoruz. Bu çalışma için Milli Eğitim Bakanımıza, Hükümetimize, Başbakanımıza, Cumhurbaşkanımıza Erzurumluların namı hesabına gönül dolusu teşekkürlerimizi, selamlarımızı taktim ediyoruz, Allah hepsinden razı olsun.” 

Salih YILDIRIM

Son Güncelleme: 01.10.2014 09:55
Anahtar Kelimeler:
ErzurumRecep AkdağAK Parti
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.