AK PARTİ'DEN KRİTİK 'FETÖ' AÇIKLAMASI

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Kaya, FETÖ kapsamında AK Partili belediyelerde incelemelerin sürdüğünü açıkladı.

admin
admin
17 Ağustos 2016 Çarşamba 19:17
AK PARTİ'DEN KRİTİK 'FETÖ' AÇIKLAMASI
AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, FETÖ kapsamında belediyelerde çalışan personelle ilgili iş ve işlemlerin devam ettiğini söyledi.
Olağanüstü Hal kapsamında yapılan düzenlenmelerin doğu ve güneydoğudaki şehirleri yaşanmaz hale getirenleri de kapsadığını belirten Kaya, "Konumuz, özellikle teröre bulaşmış belediyelerle ilgili Meclis’teki kanunla ilgili birkaç konuyu paylaşmak istiyorum. Şuanda Meclis’te görüşülmekte olan kanunumuzda teröre bulaşan belediye başkanı, başkanvekili ve Meclis üyelerimiz ile ilgili bu insanların görevden alınması ve yerlerine atama yapılması ile ilgili düzenleme yapılıyor. Belediye başkanları ve büyükşehir belediye başkanları olmak üzere yetki İçişleri Bakanlığı diğerlerinde valilerde olacak. Bu madde ile ilgili bazı eleştiriler alınıyor. Sayın Demirtaş’ın bir açıklaması oldu, ‘Kayyım ataması yapılırsa belediyeler tıkanacak’ diye, yani hiçbir hizmet yapamazlar diye. Ben Sayın Demirtaş’a şunu sormak isterim şahsen, ‘Ne yapıyorlardı şimdiye kadar?’ Yani bizim gördüğümüz tablo var ki, üzülerek ifade edeyim, yangınların söndürülmediği, çukurların kazıldığı, bir belediyecilik anlayışını Türkiye maalesef yaşıyor. Bu belediyelerimizde yaşadığımız bir başka talihsizlik ise belediyeye ait araçların teröre destek amaçlı kullanılması. Kamyonların, patlayıcıların taşındığı bir yapıyı hep birlikte yaşadık. Bunu asla kabul etmemiz mümkün değildir. Türkiye, böyle bir belediyeciliği haketmiyor" ifadelerini kullandı.
"HİÇ BİR AYRIM YAPILMAYACAK"
"15 Temmuz’da yaşanan terör hadisesinde nasıl insanlar bu ülkeye ihanet ettiyseler ve onlarla ilgili olağanüstü hal kapsamında düzenlemeler yapılıyorsa doğu ve güneydoğudaki şehirlerimizi yaşanmaz hale getiren insanlarla ilgili aynı kapsamda olduğunu ifade etmek istiyorum" diyen Kaya, "Dolayısıyla, kayyım atanan belediyelerimiz ile ilgili yapılan iş ve işlemlerin hepsi hukuk içerisinde yapılacaktır. Hiçbir ayrım yapılmayacaktır. FETÖ kapsamındaki belediyelerimizde, eğer teröre bulaşmış, ki terör örgütüdür FETÖ, bu da aynı şekilde kapsam içinde olacak" dedi.
"FETÖ kapsamında belediyelerimizde çalışan personelle ilgili iş ve işlemler devam ediyor" ifadelerini kullanan Kaya, "Bununla ilgili belediye başkanları ya da meclis üyelerine dönük adledilen bir suç varsa, bunların da incelendiğini özellikle ifade edeyim. AK Parti belediyelerine dönük, biz bütün belediyelerimize talimat verdik, bununla ilgili gerekli çalışmayı yapsınlar diye. Hiçbir belediyemizde kendi belediye hesaplarından yola çıkarak ya da yanlış bir ihbarla yönlendirilerek insanlarımızın mağdur edilmemesi esastır" şeklinde konuştu.
Kaya, açıklamaları sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, "FETÖ’ye bulaşan belediye personelinin sayısına" ilişkin soru üzerine Kaya, "Şu anda İçişleri Bakanlığımız bin 397 belediyemize yazıları yeni yazdılar. Bu yazılar kapsamında incelemeler başladı" dedi.   

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.