AK Parti'den 'Bedelli askerlik' açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, bedelli askerlik düzenlemesindeki 28 gün temel eğitimin 21 gün olarak revize edilmesini teklif edeceklerini bildirdi.

admin
admin
23 Temmuz 2018 Pazartesi 14:00
AK Parti'den 'Bedelli askerlik' açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Muş, bedelli askerlik düzenlemesindeki 28 gün temel eğitimin revize edilmesini teklif edeceklerini bildirdi. Mehmet Muş, şunları söyledi:

28 GÜN 21 GÜNE İNİYOR

"Bedelli askerlik konusunda 3 kriter söz konusu. 25 yaş, 28 günlük temel eğitim ve 15 bin lira bedel. Kamuoyu ve siyasetteki tartışmalar ile TSK’nın gelecekle alakalı planlaması çerçevesinde, 28 günlük temel askerlikle ilgili teklifimiz bugün görüşülmekte. Biz teklifin 21 gün olarak revize edilmesi konusunda komisyona öneride bulunacağız.

TEKLİFİ BUGÜN SUNACAĞIZ

Teklif hazırlanırken tüm kesimlerin görüş, beklenti ve talepleri dikkate alınmıştır. Bir grubun görüşleri dikkate alınarak hazırlanan bir teklif değildir ve bugün komisyona 21 gün olarak yeni bir teklif sunmuş olacağız.

YAŞ VE ÜCRETTE DEĞİŞİKLİK YOK

Teklifle ilgili çalışmalara son halini TBMM verir. Müzakerelerde bizim teklifimiz, 28 günün 21 gün şeklinde yeni bir teklif olarak sunulmasıdır. Takdir miletvekillerinindir. Bedel ve yaşta bir değişiklik olmayacak; 25 yaş ve 15 bin lira...

USUL VE ESASLARI MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞINA BIRAKIYORUZ

Firarilerin durumuna ilişkin de değerlendirmede bulunan Mehmet Muş, "Firariler konusu geldi. Usul ve esaslarla ilgili yetki Milli Savunma Bakanlığı'na verilmektedir. Askerlik meselesini ilgilendiren vatandaşlarımızın taleplerini dikkate alarak hareket edecektir. Teknik boyutu usul ve esasları Milli Savunma Bakanlığı'na bırakıyoruz. Onlar bununla ilgili çalışma yapacaktır."

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.