AİLE YAPISINI KORUMAK İÇİN GÜÇ BİRLİĞİ YAPILDI

Palandöken Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar Erzurum İl Müdürlüğü işbirliği ile evli ve bekârlara 'Evlilik Öncesi Eğitim Programı" çerçevesinde Yenişehir AVM Kültür Merkezin de eğitim verildi.

28 Aralık 2012 Cuma 09:59
AİLE YAPISINI KORUMAK İÇİN GÜÇ BİRLİĞİ YAPILDI

Evlilikte hukuk, iletişim ve yaşam becerileri gibi konuların verildiği eğitim programı sonrası katılımcılara sertifikalarını Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar ile Aile ve Sosyal Politikalar Erzurum İl Müdürü Sultan Murat Aydın’ın elinden aldı. Program sonrası sertifika töreni de kısa bir konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar Erzurum İl Müdürü Sultan Murat Aydın, "Bakanlığımız ve Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğiyle düzenlediğimiz "Evlilik Öncesi Eğitim Programı" kapsamında toplumun temeli olan aile kurumunun sağlıklı oluşumuna katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Toplumun temeli olan aile ne kadar sağlıklı ve güçlü olursa toplumlar da o kadar sağlıklı ve güçlü olur. Türkiye'yi dünya ile kıyasladığımızda aile yapısının bizi güçlü tutan en önemli yapı olduğunu görüyoruz. Ancak 1950'li yıllarda toplumun yüzde 75'i kırsalda yaşarken, bugün yüzde 75'i kentlerde yerleşik yaşam sürüyor. Bu değişim, beraberinde sorunları da getiriyor. Devlet olarak, toplum yapısındaki değişimi ve ihtiyaçları doğru yöneterek, sağlıklı ve mutlu geleceği hazırlamak elimizde. Bu düşünceyle kurumlar arası işbirliğimizi ilimiz deki tüm belediyelerimizi kapsayacak şekilde devam ettirerek daha güçlü bağlar kurmayı hedefliyoruz " diye konuştu.

BAŞKAN BULUTLAR: "AİLE KUTSALDIR”
Toplumdaki aile yapısını kutsallığından bahseden Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar ise, “Sosyal bir varlık olan insan için, toplumsal hayat ne kadar önemli ve gerekli ise, toplum için de o toplumun çekirdeğini oluşturan aile kurumu o kadar önemlidir. Günümüzde evlilik kurumunun çok yıprandığı ve boşanmaların görünür bir şekilde arttığı gözlenen bir gerçektir. İstatistiklere bakıldığında boşanmaların % 40’ı evliliğin ilk 5 yılında gerçekleşmektedir. Boşanma rakamlarının yüksek olması evlilik kurumunu yani aile mercek altına almayı gerektirmiştir. Oysaki toplumumuz da aile her zaman kutsal sayılmıştır. Bu değerleriniz hızla deforme olması yeni arayışlara gidilmesine nede olmuştur. Bugün burada aileni kutsallığı kadar bu kutsal değerin nasıl korunacağı hakkın da uzman arkadaşlar tarafından çok değerli bilgiler aktırılmıştır. Bu bilgiler gerek aile gerekse de kurulacak yeni ailelere bilgiler rehber olacaktır. Palandöken Belediyesi olarak her zaman her zemin de ailenin huzuruna, mutluluğuna bir liman olacağı gibi aileni kutsallığını korunması için de elini taşı altına sokacaktır. Belediye olarak çok yakın da ilçemize bir konuk evi yaparak aile fertlerine sahip çıktığının samimiyetini ortaya koyacaktır” dedi.Eğitim seminerini ardından Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, seminere katılan katılımcılara, Kur'an-ı Kerim, Türk Bayrağı ve çeşitli hediyeler verdi.

Editör

Son Güncelleme: 28.12.2012 10:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.