AFGANLI ÇİFTE, ERZURUM’DA RESMİ NİKAH

Ülkelerinde yaşanan savaş dolayısıyla kaçarak önce İran’a ardından da Türkiye’ye sığınan ve Erzurum’da oturma izni alan Afganistan uyruklu Skand ve Lina Shife çifti, resmi nikahlarını Yakutiye Belediyesi Evlendirme Dairesi'nde 1,5 yaşındaki çocukları Mucip Rahma Shife önünde kıydırdı.

31 Ocak 2013 Perşembe 12:01
AFGANLI ÇİFTE, ERZURUM’DA RESMİ NİKAH
Yaklaşık 1 yıldır Erzurum’da ikamet eden Afganlı çift iki gün önce Yakutiye Belediyesi'ne resmi nikahlarını kıydırabilmek için müracaatta bulundu. Afganistan’da imam nikahıyla evlenen çiftin bugün Yakutiye Belediyesi Evlendirme Dairesi'nde resmi nikahları kıyıldı. Afganlı çiftin nikah şahitliğini Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut ile Erzurum Kalkınma Vakfı Başkanı (ERVAK) Erdal Güzel yaptı. 1,5 yaşındaki çocukları Mucip Rahma Shife ve nikah şahitleri huzurunda çiftin resmi nikahı Yakutiye Belediyesi Evlendirme Dairesi Başkanı Mensur Akdemir tarafından kıyıldı.

Çifte, evlilik cüzdanı 1,5 yaşındaki çocukları Mucip Rahma Shife elinden verildi. Afganlı gelin Lina Shife nikahta eşi Skand Shife’nin ayağına basmayı ihmal etmedi.

ERVAK Başkanı Erdal Güzel, Afganlı yaklaşık 800 ailelerin Erzurum’da 1 yıldır ikamet ettiklerini ve Erzurumluların da ellerinden geldiği kadarıyla kendilerine destekte bulunmaya çalıştıklarını söyledi.

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut da, “İki gün önce bu Afganlı çift bize resmi nikah kıydırmak için müracaatta bulundu. Biz de bugün bu nikahı gerçekleştirdik” diye konuştu.

Bugün resmi nikahları kıyılan Afganlı çift, Erzurum’da yaşamaktan mutlu olduklarını dile getirdi.

Editör

Son Güncelleme: 31.01.2013 12:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.