AFGANİSTANLI AİLELERE KIŞLIK KÖMÜR YARDIMI

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Afgan ailelere yönelik olarak yaptığı yardımları sürdürüyor. Giyimden gıdaya, ev eşyasından sağlık yardımına kadar mülteci Afganlarla yakından ilgilenen Büyükşehir Belediyesi, yakacak ihtiyacını da gözden kaçırmadı.

30 Kasım 2011 Çarşamba 17:51
AFGANİSTANLI AİLELERE KIŞLIK KÖMÜR YARDIMI
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’in talimatıyla Erzurum’daki Afgan ailelere 500’er kilo kömür yardımında bulunuldu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum’daki ihtiyaç sahibi ve yoksul ailelerin her fırsatta yanlarında olmaya çalıştıklarını belirterek, bu çerçevede Afgan aileleri de unutmadıklarını söyledi. Yaz başından bu yana başta barınma olmak üzere gıda, giyim, ev eşyası ve sağlık yardımı gibi hizmetlerin sunulduğu mülteci aileleri kış mevsiminde de yalnız bırakmadıklarını anlatan Başkan Küçükler, “Afganistan’dan çeşitli nedenlerle kaçarak ülkemize sığınan mülteci ailelere elimizden geldiği ölçüde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ailelerin barınma ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak, Dadaşkent bölgemizde kendilerine iskan imkanı sunmuştuk. Şimdi de özellikle Erzurum’un varoş semtlerinde yaşayan Afgan ailelerin yakacak ihtiyaçları için seferber olduk.” şeklinde konuştu.
500’er kiloluk kışlık kömür yardımlarının, Afganistanlı ailelerin yaşadıkları evlere kadar ulaştırıldığını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, devletin diğer kurumlarının da bu alanda çeşitli çalışmalar yaptıklarını hatırlattı.
Öte yandan Başkan Küçükler, çeşitli vesilelerle bir araya geldiği Afganistanlı mültecilerden hep Erzurum misafirperverliğine dair övgüler duyduğuna vurgu yaptı. Başkan Küçükler, “Yardıma ihtiyaç duyanın, darda ve zorda olanın imdadına yetişmek, Dadaş’ın ruhunda ve mayasında var.” dedi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.