ADANA ERZURUMLAR DERNEĞİ BİNASI AÇILDI

Adana Erzurumlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği binası dualarla açıldı.

28 Mayıs 2013 Salı 14:56
ADANA ERZURUMLAR DERNEĞİ BİNASI AÇILDI
Seyhan İlçesi Emek Mahallesindeki dernek binasının açılışını Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü gerçekleştirdi.

Erzurumlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İhsan Ekici, derneğin Erzurum kültürünü yaşatmak ve yaşamak amacıyla kurulduğunu söyledi. Ekici, “Bizler Erzurumlu olmaktan gurur, Adana’da yaşamaktan da şeref duyuyoruz” dedi.

Adana’da yaklaşık 6 bin Erzurumlunun yaşadığına da dikkat çeken Ekici, “Adana’ya çeşitli nedenlerle gelip buraya yerleşen Erzurumluları bir dernek çatısı alında toplayarak, kendi kültürümüzü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için böyle bir derneği kurduk. Hedeflerimiz arasında okumaya gelen öğrencilerimize imkanımız ölçüsünden burs vermek, onların dertlerini kendi derdimiz bilerek dertlerine ortak olmak vardır. Burada yapacağımız etkinliklerle Erzurum Kültürünü Adana’ya tanıtmak düşüncesindeyiz” şeklinde konuştu.

Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise Adana’dan ilk defa çıktığı memleketin Erzurum olduğunu hatırlatarak, “Erzurum’u hiç gurbet saymadım. Hatta benim ikinci memleketim diyebilirim. Bu gün burada hemşerilerimin arasında olmaktan onlarla aynı havayı solumaktan son derce memnumum” şeklinde konuştu.

Dualarla kesilen kurdelenin ardından misafirlere yemek ikram edildi.

Editör

Son Güncelleme: 28.05.2013 14:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.