ACIMIZ KATLANDI! ŞEHİTLERİMİZİN İSİMLERİ VE MEMLEKETLERİ BELLİ OLDU

Kayseri'de sabah saatlerinde bombalı araçla gerçekleştirilen hain saldırıda şehit sayısı 14'e çıktı.

admin
admin
17 Aralık 2016 Cumartesi 18:37
ACIMIZ KATLANDI! ŞEHİTLERİMİZİN İSİMLERİ VE MEMLEKETLERİ BELLİ OLDU
Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Kudret Doğru, Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi altında olan bir askerin daha şehit olduğunu söyledi. Şehit sayısının 14'e yükseldiğini belirten Prof. Kudret Doğru, ayrıca bir özel hastanedeki bir askerin de durumunun kritik olduğunu ifade etti. Prof. Kudret Doğru, "Sabah gelen hastalara derhal müdahaleler yapıldı. Çok kısa sürede yaralılara müdahale yapılması sağlandı. Bir süre sonra Bakanlarımız hastalarımızı ve bütün askerlerimizi ziyaret ettiler. Özellikle il dışından gelen hasta yakınları ile ilgili gerekli organizasyonları da yapmaya devam ediyoruz" dedi.
ŞEHİTLERİMİZİN İSİMLERİ VE MEMLEKETLERİ BELLİ OLDU
Türkiye'yi yasa boğan terör saldırısı sonrası yüreklere kor düştü. Kayseri'de sabah saatlerinde çarşı iznine çıkan askerlere yönelik düzenlenen terör saldırısında şehit olan askerlerimizin kimlikleri belli oldu.
Kayseri şehit isimleri ve yaralı isimleri haberimizde... Kayseri'de çarşı iznine çıktıkları sırada düzenlenen hain saldırı sonrası şehit olan askerlerimizin isimleri ve memleketleri belli oldu.
12 şehidin isim ve memleket bilgileri şu şekilde: Piyade Er Yunus Emre Duran (Kırşehir doğumlu, Ankara’da yaşıyor), Muhabere Onbaşı Abdülsamet Özen (Kocaeli), Piyade Er Serdar Amak (İzmir), Sıhhiye Er Kamil Tunç (Afyonkarahisar), Sıhhiye Er Hasan İlhan (Denizli), İstihkam Er Kenan Döngel (Sinop), Piyade Onbaşı Mustafa Cihan (Osmaniye/Hasanbeyli), Piyade Çavuş Fehmi Barçın (Bursa) ,Piyade Onbaşı Ahmet Taş (Kırşehir/Çiçekdağı), Ulaştırma Er Raşit Yücel (Ankara), Piyade Onbaşı Muhammet Ali Ocak (Yozgat), Ulaştırma Çavul Göksel Ağaçyetiştiren (Sinop).
ŞEHİT ATEŞİ DENİZLİ'YE DÜŞTÜ
Kayseri'de sabah saatlerinde çarşı iznine çıkan askerlere yönelik düzenlenen terör saldırısında şehit olan Sıhhiye Er Hasan İlhan'ın şehadet haberi Denizli'deki ailesine ulaştı.
Kayseri'de bu sabah saat 08.45 sıralarında çarşı iznine çıkan askerlerin içinde bulunduğu özel halk otobüsünün Talat Bulvarı Caddesi üzerinde Erciyes Üniversitesi önünden geçişi sırasında bomba yüklü araçla yapılan saldırıda şehit olan 6 aylık asker Hasan İlhan'ın şehadet haberi Denizli'deki ailesine ulaştı. Şehidin ailesinin yaşadığı merkez Pamukkale ilçesi Hacıkaplanlar Mahallesinde bulunan eve gelen Merkez Komutanı Piyade Albay Bilal Öztürk ve Vali Yardımcısı Ali Çergibozan 20 yaşındaki Hasan İlhan'ın bakkal olan babası Süleyman ve ev hanımı olan annesi Hanife İlhan'a acı haberi verdi.
Ailenin, çocuklarının şehit haberini almasının ardından evden ağıtlar yükseldi. Evin önünde ise bir ambulans hazır bekletildi. Bekar olan şehit Hasan İlhan'ın iki yıllık üniversite bitirdiği, elektronik teknikeri olduğu ve Fatih isimli bir erkek kardeşinin bulunduğu öğrenildi.
ŞEHİT ATEŞİ KOCAELİ’YE DÜŞTÜ
 Kayseri’de teröristlerin düzenlediği bombalı saldırıda şehit düşen Piyade Er Abdulsamet Özen'in Kocaeli’deki babaevine ateş düştü.
Kayseri’de teröristlerin düzenlediği bombalı saldırıda şehit olan Piyade Komandı Er Abdulsamet Özen'in Kocaeli’deki baba ocağına ateş düştü. Şehidin Yeniyalı Mahallesi Şahin Sokakta bulunan evine şehadet haberi askeri yetkililerce verildi. Şehit evine Türk bayrakları asılırken, 112 Acil Servis ekipleri hazır bekletildi.
Şehit Özen’in 4,5 buçuk aylık asker olduğu ve 1.5 ay Hakkari'de eğitim aldığı öğrenildi. 3 kardeşi olan şehidin babasının ise Özgür Kocaeli Gazetesinde çalıştığı öğrenildi.
ŞEHİT ATEŞİ ZONGULDAK’A DÜŞTÜ
Kayseri’de çarşı iznine çıkan askerlere yönelik düzenlenen bombalı saldırıda ailesi Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde yaşayan Er Kenan Döngel şehit oldu.
Kayseri’de bu sabah askerleri taşıyan otobüse yönelik gerçekleşen terör saldırısında 13 asker şehit olurken, 56 kişi de yaralandı. Patlamada, otobüste bulunan Kayseri Komando Tugay Komutanlığında görevli Er Kenan Döngel’in de şehit olduğu öğrenildi. Patlamayı haber alan şehidin annesi ve babası Kayseri'ye gitmek üzere yola çıktı. Acı haberi alan Şehit Er Kenan Döngel’in yakınları eve geldi. Şehidin dayısı Hüseyin Karabulut ‘yeğenimi aldılar’ diyerek gözyaşlarına boğuldu.
3 kardeşten biri olan 20 yaşındaki Şehit Er Kenan Döngel’in ailesinin Ereğli ilçesi Köseler Mahallesi Özcallar Sokakta ikamet ettiği öğrenildi.
HAKKARİ’DE TERÖRİSTLERE KAN KUSTURDU, KAYSERİ’DE PATLAMADA ŞEHİT OLDU
Kayseri’de düzenlenen hain saldırıda şehit olan Kocaelili Komando Onbaşı Abdulsamet Özen’in bir süredir Hakkari’de görevde olduğu ve 12 gün önce birliğine geri döndüğü öğrenildi.
Acemi birliğini Manisa’da tamamlayan 4 aylık asker Abdulsamet Özen, asıl birliği olan Kayseri Komando Tugayında usta birliğini tamamlamak üzere göreve başladı. Bir süre Abdulsamet Özen’in görev yaptığı tim, terörle mücadele için Hakkari’ye gönderildi. Başarılı operasyonlara katılan Özen, 12 gün önce tekrar Kayseri’ye geri döndü. Bugün arkadaşları ile çarşı iznine çıkan Özen, bindikleri otobüse yönelik düzenlenen hain saldırıda şehit düştü.
Acılı aileye haber güçlükle verildi. Şehit haberinin verilmesinin ardından evin önünde yakınları toplandı. Vatandaşlar aileye taziye ziyaretinde bulundu. Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Şehidin dayısı Muhammed Küçük, “Hep duyardık şimdi yaşıyoruz. Benim büyük oğlumda asker Isparta’da En son 15 gün önce görüştük. 4 aylık askerdi. Hakkari’de görev yaptı, görevi bitti birliğine geri döndü. Kayseri’ye 12 gün önce geldi” dedi.
Yanında bulunan küçük çocukları gösteren dayı Muhammed Küçük, “Geride daha çok askerimiz var. Hainlere fırsat vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.
ŞEHİT ATEŞİ BURSA'YA DA DÜŞTÜ
Kayseri'deki hain saldırıda şehit düşen Piyade Çavuş Fehmi Barçın'ın Bursa nüfusuna kayıtlı olduğu ortaya çıktı.
Kayseri 1.Komando Tugayı'nda görev yapan Barçın'ın şehit haberi nüfusa kayıtlı olduğu İznik'in Süleymaniye köyü ile birlikte ailesinin oturduğu İstanbul Bayrampaşa'daki evine ateş düşürdü.
Barçın ailesinin fertleri acı haberin ardından Kayseri'ye giderken, şehidin nişanlı olduğu ve terhisine 20 gün kaldığı öğrenildi. Yakınları ve sevenleri acı haberle sarsılırken, "Mekanı cennet olsun. 20 günü kalmıştı. Yıkıldık. Terörün ve destekçilerinin Allah belasını versin" ifadelerini kullandılar.
Bir sigorta şirketinde çalışan komando piyade çavuştan geriye ailesi, nişanlısı ve arkadaşlarıyla uğurlama töreni ile birliğinde mutlu günlerinde çekilmiş fotoğrafları kaldı
Barçın'ın İstanbul'da toprağa verilmesi bekleniyor. 
ŞEHİT ATEŞİ AFYONKARAHİSAR'A DÜŞTÜ
Kayseri’de meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybeden askerler arasında bulunan Afyonkarahisarlı er Kamil Tunç'un şehadet haberinin ulaşmasının ardından fenalaşan anne ve babası ambulans ile hastaneye kaldırıldı.
Kayseri’de, çarşı iznine çıkan askerlerin içinde bulunduğu özel halk otobüsünün Talat Bulvarı Caddesi üzerinde Erciyes Üniversitesi önünden geçişi sırasında patlama olmuş, saldırıda 13 asker şehit olmuş, 48 asker de yaralanmıştı. Saldırıda şehit olan askerlerden birisinin Afyonkarahisar Hocalar ilçe nüfusuna kayıtlı Sıhhiye Er Kamil Tunç olduğu belirlendi. Şehit Tunç’un yaklaşık 5 aylık asker olduğu ve Samsun’daki acemi dönem askerliğinin ardından usta birliği olarak Kayseri’ye gittiği ifade edildi.
Acı haberin ulaşmasının ardından şehidin babası İsmail ve annesi Hamiyet Tunç sinir krizleri geçirince 112 Acil Servis ambulansı ile Hocalar Devlet Hastanesine götürüldü. Acılı anne ve babayı sakinleştirmek ise şehit haberini veren heyete düştü. Diğer yandan ağabeyinin şehit haberini aldıktan sonra fenalaşan kız kardeşi Emine Tunç’u ise yakınları sakinleştirme çalıştı.
Şehidin baba evi ve bulunduğu sokak şehadet haberinin gelmesi ile Türk bayrakları ile donatıldı. İlçe sakinleri acı haber üzerine şehidin baba evine akın etti.
Şehit Tunç’un sivil hayatta eczacı kalfası olduğu, bu yüzden de vatani görevini sıhhiye er olarak görev yaptığı kaydedildi. Şehidin ayrıca yaklaşık 2 ay önce dağıtım izni ise memleketine geldiği öğrenildi.

Editör

Son Güncelleme: 17.12.2016 18:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.