81 YILI MEZUNLARI, 35 YIL SONRA BULUŞTU

1981 yılında Erzurum Lisesi'nden mezun sınıf arkadaşları bir araya getirdiği "Kadim Dostlar Buluşması" ile Erzurum Lisesi'nde 35 yıl aradan sonra bir araya gelen 54 öğrenci duygulu anlar yaşandı.

admin
admin
29 Nisan 2016 Cuma 01:23
81 YILI MEZUNLARI, 35 YIL SONRA BULUŞTU
1981 yılında Erzurum Lisesi'nden mezun sınıf arkadaşları bir araya getirdiği "Kadim Dostlar Buluşması" ile Erzurum Lisesi'nde 35 yıl aradan sonra bir araya gelen 54 öğrenci duygulu anlar yaşandı. 

35 YIL SONRA, AYNI SINIFTA BULUŞTULAR

Erzurum Lisesi'nin 1981 yılı mezun arkadaşlarını 35 yıl sonra bir araya getirmeyi başaran Mehtap Özdoğan Kurtcebe'nin organizesiyle düzenlenen programa, 38 ilden yaklaşık 54 mezun katıldı. Akademisyen, işadamı, asker emeklileri, eski milletvekilleri, bürokratlar ve memurdan oluşan mezunlar, 35 yılın hasretini birbirlerine sarılarak sevinçlerine ortak oldu. Arkadaşlarıyla birlikte sıralara oturan mezunlar, öğretmenlerini dinledi. Vatana-millete hayırlı öğrenciler yetiştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden öğretmenler, gözyaşlarıyla öğrencilerinden helallik aldı.

DUYGULU ANLARIN YAŞANDIĞI BULUŞMA

Organizeyi yapan Atalar Mahallesi eski Muhtarı Sevim Özdoğan ın kızı Mehtap Özdoğan Kurtcebe, Erzurum Lisesi 1981 mezunları olarak böyle bir programda bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Öğrencileri bir araya getirmenin Erzurum ve Erzurum Lisesi sevdası olduğunun altını çizen Kurtcebe, "Bu okuldan mezun olduk. 35 yıl sonra böyle bir programda bir araya gelebiliyorsa bu Erzurum ve Erzurum Lisesi'nin sayesindedir. Erzurum sevdalılığı sayesindedir. Arkadaşlarımızın da Erzurum sevdalığı devam ediyor.'İçimizdeki çocuğu öldürmeyelim’ diyerek bir çok arkadaşımızla bir araya gelmiş olmanın heyecanını yaşadık. Okul anıları, herkesin içinde yaşattığı bu ruhu yaşatmak adına yılların eskitemediği bu duyguları Erzurum’da paylaşmanın heyecanını yaşadık, yaşatmaya devam edeceğiz. Buradan hayatını kaybeden arkadaşlarımıza, öğretmenlerimizi rahmetle anıyoruz. Bu birlikteliğimizin kopmadan yaşatılma geleneğini sürdüreceğiz. Dostluğun sevgisi ile biz toplandık. Ömür olursa birkaç defa daha toplanacağız.’’ Dedi.

Mezunlar, İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra, sınıfa geçtiler. Tarihi Erzurum Aziziye ve Mecidiye Tabyalarını gezerek toplu hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.