“81 İLDE AİLEM VAR” PROJESİ ERZURUM’DA HAYAT BULUYOR

Çağlayan Bilim Kültür ve Sanat Derneği tarafından gerçekleştirilen ve İçişleri Bakanlığı’nın PRODES (Derneklere Yönelik Proje Destek Programı) kapsamında desteklenen “81 İlde Ailem Var” Projesi, 30 Nisan-4 Mayıs 2015 tarihlerinde Erzurum’da hayata geçiriliyor.

28 Nisan 2015 Salı 07:06
“81 İLDE AİLEM VAR” PROJESİ ERZURUM’DA HAYAT BULUYOR
Çağlayan Bilim Kültür ve Sanat Derneği tarafından gerçekleştirilen ve İçişleri Bakanlığı’nın PRODES (Derneklere Yönelik Proje Destek Programı) kapsamında desteklenen “81 İlde Ailem Var” Projesi, 30 Nisan-4 Mayıs 2015 tarihlerinde Erzurum’da hayata geçiriliyor.
Çağlayan Bilim Kültür ve Sanat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Faris Karahan tarafından yürütülen  proje, Erzurum Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, ERVAK, Uzundere Belediyesi ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü Derneği (DADAK) tarafından desteklenmekte.
“81 İlde Ailem Var” Projesi Aslen, Erzurum / Tortum / Alapınar köyünden olan Dünyaca ünlü Harun Cici tarafından sosyal sorumluluk projeleri kapsamında, Dünya genelinde tanıtmak üzere HCeLife World bünyesinde basın ve tanıtım sponsorluğunu üstlendi. Bütün dünyada etkinliğin tanıtılmasını dijital ve yazılı, görsel basın üzerinde aynı anda canlı yayınlarla destekleyerek gerçekleştirecek olan HCeLife, 81 ildeki yayınları bir arada yürütecek.
Karahan,  “81 İlde Ailem Var” Projesinin amacı; “Erzurum dışında yaşayan ve aile büyüklerinden vatana hizmet görevi sırasında şehit olmuş ve/veya gazi olmuş 14-29 yaş arasında ve Erzurum gönül bağı bulunan gençlerin milli, manevi, insanî ve doğal çevresel değerlere bağlı etkinliklerle Erzurum’da misafir edilerek onurlandırılmasına ve toplumun farklı kesimleri arasında birlik ve beraberlik duygusunun yüceltilmesine katkı sağlamak”.
Bu şekilde Erzurum ile diğer 81 il arasında kurumsal ve toplumsal düzeyde ilişkiler geliştirilecek, Erzurum’un tanıtımına ve sosyal içerme yönlü proje uygulama kapasitesinin geliştirilmesine de destek verilecek. Proje faaliyetleri 30 Nisan-4 Mayıs 2015 tarihlerinde Erzurum’da hayata geçirilecek.
Projenin koordinatörü Erzurum Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü’nden Erbil Fidan, projenin Erzurum’daki sivil toplum, kamu, yerel yönetim kuruluşları arasında şehit ve gazi ailelerine yönelik işbirliğinin geliştirilerek onlara toplumun saygı, sevgi ve aidiyet duygusunun geliştirilmesini sağlayacak ve onların Erzurum’da varolan milli, manevi ve doğal değerler yardımıyla ağırlanmasına vesile olacak, gelecekte proje paydaşları ya da projeye iştirak edecek diğer kuruluşlar vasıtasıyla da benzer amaçlı projelerin geliştirilmesine örnek teşkil edeceğini dile getirdi.
“81 İlde Ailem Var” Projesine resmi ortaklarının dışında Gençlik ve Spor Bakanlığı Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı Yakutiye İlçe Müftülüğü, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Üniversitesi, ATATEKNOKENT, Uzundere Kaymakamlığı, Erzurum Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği (ŞEHİRDER) ve Erzurum Bisiklet Kulübü, HCeLife World,  faaliyet ve programlara destek veriyor. 

Editör

Son Güncelleme: 28.04.2015 07:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ümitcan Yıldız 2015-04-29 02:04:58

Destekleri bekleriz...

Avatar
arif denyuz 2015-04-28 13:35:30

Cok cok guzel ya