70’LİK NİNE KURSU BİRİNCİLİKLE BİTİRDİ

Erzurum’da yaşayan 10 çocuk annesi ve 25 torun sahibi 70 yaşındaki Kıyafet Nine, Palandöken Belediyesi Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezinde düzenlenen tecvitli kuran kursunu birincilikle bitirerek mezun oldu.

31 Mayıs 2014 Cumartesi 15:01
70’LİK NİNE KURSU BİRİNCİLİKLE BİTİRDİ
2013-2014 eğitim öğretim yılında Palandöken Belediyesi Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezinde 800 kursiyere 22 dalda kurs açılarak 8 ay boyunca eğitim verildi. 8 aylık eğitimin sonucunda kurslarını başarı ile bitiren 800 kursiyere sertifikaları düzenlenen törenle verildi. Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezinde düzenlenen kurslarda eğitim alan 800 kursiyerin en yaşlısı olan 10 çocuk annesi ve 25 torun sahibi 70 yaşındaki Kıyafet Bayoğlu adeta gençlere taş çıkarırcasına tecvitli kuran kursunu birincilikle bitirip, mezun oldu.

ZORLANDIM AMA PES ETMEDİM

Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezinde düzenlenen tecvitli kuran kursunu başarı ile bitirip sertifikasını alan 70’lik Kıyafet nine, 8 aylık bir süreçte her gün kursa gidip gelmekte zorladığını ama pes etmediğini söyledi. Kıyafet Nine, “Kurstan mezun olduğum için bugün çok mutluyum. 8 ay boyunca kursa gidip geldim ve bugün artık son defa gelip sertifikamı aldım. Kurs başladığında çok zorlandım ama hiç bir zaman pes etmedim. Tecvitli kuran okumak zordu biraz ama şuan çok güzel bir şekilde okuyorum.” şeklinde konuştu.

KURSUN AÇILDIĞINI KOMŞUMDAN DUYDUM VE YAZILDIM

Tecvitli kuran öğrenmeyi çok istediğini belirten 70 yaşındaki Kıyafet Bayoğlu, Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezinde açılan kursu komşusundan duyduğunu ve gelip yazıldığını söyledi. Kıyafet Nine, “Kuran okumayı biliyordum ama tecvitli okumayı bilmiyordum. Kursun açıldığını komşumdan duyduğum zaman çok sevindim. Hemen kültür merkezine gelerek kayıt oldum. Bize kuran dersi veren hocamızdan Allahrazı olsun hepimize güzelce kuran okumayı güzelce öğretti.” dedi.

Kursu birincilikle bitiren 70 yaşındaki Kıyafet Bayoğlu, sertifikasını Kuran Kursu Hocası Ayşe Çiloğlu’ndan aldı. Kıyafet Nine, sertifika töreninde kuran arkadaşlarıyla birlikte fotoğraf çektirmeyi unutmadı.

Editör

Son Güncelleme: 31.05.2014 15:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.